Els calçots tornen a ser els protagonistes de Gallecs

Aquest diumenge s'ha celebrat la 9a Calçotada Popular, en la qual s'han cuinat un total de 8.000 calçots.

Els voltants de l'Església de Gallecs bullien d'activitat aquest diumenge al migdia. Com cada any, s'ha celebrat la Calçotada Popular, que enguany ha arribat a la seva 9a edició. És tal l'expectació que aixeca la calçotada any rere any que el Consorci i l'Associació Agroecològica de Gallecs han d'augmentar les xifres del tiberi a cada any. Aquest any, s'han cuinat fins a un total de 8.000 calçots, el que ha representat unes 450 racions.

Com cada any, els assistents han pogut gaudir de dos menús diferents, un contenia botifarra i cansalada mentre que l'altre es tractava d'un menú vegetarià. Els infants també comptaven amb un menú especial per a ells. Tots els productes que s'han servit durant la diada són 100% ecològics.

Una de les novetats d'enguany és l'adhesió de les entitats organitzadores a la campanya contra el malbaratament dels productes alimentaris. Aquest moviment tracta de conscienciar sobre un consum responsable del menjar i treballa per reduir els productes en perfecte estat que van a parar a les escombraries per culpa de l'abús. Per aquesta raó, els assistents a la calçotada han pogut llegir el manifest de la campanya i estampar-hi la seva signatura, adherint-se a la campanya. A més, les racions del vi, del pa i de les mongetes no estaven tancades, és a dir, no eren iguals per a tothom, amb el que s'ha donat llibertat als comensals per a que reduïssin la seva pròpia ració si consideraven que no en necessitaven tanta quantitat.


Visita la galeria d'imatges.

Edicions locals