Reunió de Somescola.cat amb la consellera d'Ensenyament

Somescola.cat demana fermesa a la Generalitat en la defensa de l’escola catalana.

Somescola.cat s’ha reunit avui al matí amb la consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau. Diversos representants de la coordinadora cívica i educativa han demanat fermesa a la consellera en la defensa del model vigent d'escola catalana davant la implantació de la LOMQE i de les sentències judicials que el volen dinamitar.

Somescola.cat ha volgut saber quines mesures preveu dur a terme la Generalitat per aturar la implantació de la LOMQE a Catalunya el curs vinent. En aquest sentit, la coordinadora ha alertat a la consellera Rigau que els centres escolars catalans necessiten directrius clares per al curs vinent.

D’altra banda, Somescola ha destacat que el rebuig frontal a la judicialització i politització dels usos lingüístics a les aules és una qüestió de democràcia i de país. Els representants de les 36 entitats que formen la coordinadora han exigit a la Generalitat que assumeixi la defensa col•lectiva de les cinc escoles afectades per la sentència del TSJC perquè no són casos aïllats i cal destinar-hi tots els recursos necessaris.

Per la seva banda, la consellera s’ha compromès a estudiar les mesures proposades per Somescola i a mantenir la normativa catalana el curs vinent. Totes dues parts han reiterat que la unitat cívica i política és imprescindible per a la defensa del model d’escola catalana. Després d’aplegar milers de persones davant el TSJC el 10 de febrer passat, la coordinadora està treballant intensament en noves mobilitzacions ciutadanes, per defensar el model d’escola catalana d’aquesta escalada judicial.

Edicions locals