Alb-Bosc i Can Vila s'enfronten en el 23è Torneig de Futbol de l'IMSD

“L'objectiu fonamental és retrobar-nos amb l'excusa del futbol, des del punt de vista emocional és molt important per a ells”, indica Antonio López, director de l'escola.

El passat dilluns al matí el Camp de Futbol Juan Bocanegra, al barri de Lourdes, bullia d'activitat. A sobre la gespa es trobaven dos equips disposats a enfrontar-se en un torneig ben especial. Es tractava del 23è Torneig de Futbol de l’Institut Municipal de Serveis als Discapacitats (IMSD), que van disputar una selecció d’usuaris del Centre Ocupacional El Bosc i del Taller Alborada contra l’equip de l’Escola d’Educació Especial de Can Vila. Els protagonistes del matx tenien clar que volien guanyar el torneig. Com l'Albert, del Centre Ocupacional: “Vull guanyar la copa, perquè ens la mereixem, hem entrenat molt”. “Hem entrenat bastant”, hi coincidia el seu company, l'Àlex. A l'altra banda del camp, els joves de l'escola Can Vila també estaven preparats per al duel. “Guanyarem nosaltres”, sentenciava en Santi, i l'Eric advertia als nois més grans: “Fem molts gols, jo estic molt preparat per jugar”.

Els joves es prenen molt seriosament aquest partit que suposa un parèntesi en la seva rutina diària. Però per als seus professors, el resultat final del matx és el menys important. “L'objectiu fonamental del torneig és compartir i retrobar-nos amb els nois i noies del taller i el centre ocupacional, que abans van ser alumnes de Can Vila; és una forma de retrobar-nos amb l'excusa del futbol”, explica el director de l'escola, Antonio López. Aquest retrobament és el més valuós, sobretot per als més menuts. “Molts d'ells van veure el partit altres anys, i no podien jugar, però avui podran jugar contra els grans; des del punt de vista emocional això és molt important per a ells”, destaca López.

Els usuaris d'Alb-Bosc es van retrobar amb els membres de Can Vila, com explica el Jordi: “M'ha agradat molt tornar a l'escola”. I els alumnes de Can Vila han parlat amb els seus excompanys. A l'Àlex li ha agradat veure'ls de nou: “Els conec a quasi tots”. Altres, com l'Oriol, porten poc temps a Can Vila i no els coneixen tant, però també ho disfruten: “M'ho passo molt bé jugant amb els meus companys”.

Des de l'IMSD, es valora molt positivament aquesta iniciativa. “Per a ells, aquest partit és molt important perquè representa retrobar-se amb amics seus”, indica la gerent de la institució, Montse Tarrés: “Porten molts dies entrenant i es prenen molt seriosament el torneig”. Tarrés considera beneficiós per a tots ells aquesta trobada: “Imagina't, si per a qualsevol de nosaltres, és valuós retrobar-nos amb antics companys d'escola o amics del passat, per a ells, ho és encara més”.


Veure la galeria d'imatges.

Edicions locals