10 molletans participen en una formació pilot a nivell europeu

EMFO ha estat l’única entitat municipal seleccionada a nivell català per col·laborar en el projecte.

L’Ajuntament de Mollet, a través de l’Empresa Municipal per la Formació Ocupacional i l’Ocupació (EMFO), ha estat seleccionat per al projecte europeu Acrojump, que té per objectiu crear una xarxa social professional per millorar l’ocupabilitat dels joves. Acrojump és un projecte europeu que vol acompanyar els joves en el seu camí cap a una ocupació no precària (Acrojump és l’acrònim d’“ACompagner les paRcOurs des Jeunes adUltes vers un eMploi non Précaire”).

Acrojump permet als joves elaborar per si mateixos un perfil de la seva experiència mitjançant una eina web interactiva. Tal com expliquen els organitzadors, aquest ‘e-perfil’ esdevindrà el “suport per aconseguir una autoestima positiva, habilitats personals i reflexionar sobre els seus objectius professionals d'una manera clara i coherent, a través de la relació amb els diferents agents implicats, i així donar suport als intercanvis fructífers i positius amb el món de l'ocupació i la formació”.

Des del passat 20 de febrer, 10 usuaris d’EMFO d’entre 19 i 26 anys han participat en diverses sessions de grup per treballar aspectes relacionats amb les competències adquirides al llarg de la vida en diversos àmbits, la identitat digital i l’ús de les xarxes socials en la recerca d’ocupació. També s’ha destacat la importància de saber trobar informació sobre feina, ofertes i formació, entre d’altres.

Tota aquesta informació s’ha anat registrant de manera individual a l’eina ‘e-profile’, on  cada jove participant ha creat un perfil amb el qual pot compartir informació i estar en contacte professional amb la resta de participants.

Les experiències recollides en aquesta formació pilot es recolliran i valoraran en fases posteriors, quan se’n donaran a conèixer els resultats. Està previst que el projecte, finançat amb el suport de la Comissió Europea, finalitzi a finals d’any. L’objectiu últim és que els joves puguin estar en contacte amb d’altres participants, amb inquietuds i característiques similars, de tot Europa.Edicions locals