Creu Roja celebra 4 anys destacant la feina dels seus voluntaris

A l'acte es va agrair la col·laboració de l'Ajuntament i de l'alcalde Josep Monràs. “Els voluntaris són peça clau de Creu Roja”, va destacar el seu president, Romà Parera.

Dissabte al matí, l'Assemblea Local Creu Roja Mollet-Baix Vallès va celebrar el seu 4t aniversari de servei a la ciutat amb un acte d'agraïment a tothom que ho ha fet possible. A l'esdeveniment, a més d'un nombrós grup de membres de la institució i voluntaris, hi van assistir el president provincial de Creu Roja, Josep Quitet, i l'alcalde de Mollet, Josep Monràs. Per a Romà Parera, president de l'organització a Mollet, el balanç d'aquests quatre anys és molt positiu. “Per força cada any hem hagut de millorar per culpa de la crisi que estem patint, i hem augmentat molt quant a personal, ja som uns 140 voluntaris i uns 2.000 socis”, destaca Parera. Els serveis que Creu Roja proporciona a la ciutadana també han crescut durant aquests anys. Actualment, hi ha 250 usuaris dels programes de suport a la gent gran, 35 usuaris de teleassistència, 367 infants atesos amb la campanya de Reis i 710 prestacions del banc d’aliments, entre d'altres. “La gent està molt conscienciada i l'Ajuntament ens ajuda molt, cedint-nos els locals, escoltant les nostres demandes, i donant-nos suport per consolidar la institució”, indica Romà Parera, que no oblida tanmateix les tasques que realitzen els voluntaris cada dia: “Els nostres voluntaris són una peça clau de l'equip de Creu Roja”.

A l'acte es van presentar dos nous vehicles d'atenció sanitària, que s'afegeixen a la seva flota amb un total de quatre. Un espectacle de titelles va donar pas al parlament del president provincial de Creu Roja, Josep Quitet, que també va destacar la feina feta pels voluntaris. “Tothom porta a dins aquest esperit altruista i la Creu Roja de Mollet sou vosaltres”, va assenyalar Quitet. Anteriorment, la Creu Roja ja tenia la seva assemblea a Mollet, però fa anys es va decidir integrar-ho a la secció de Sabadell. Fa quatre anys, però, es va treballar amb l'Ajuntament per retornar a la ciutat. Segons Quitet, “fa anys es va perdre el sentit de pertinença, la gent volia col·laborar amb Creu Roja per donar suport a la gent del seu poble; però per a que l'organització sigui útil ha d'estar a la ciutat, al costat de les persones que ho necessiten”. Josep Quitet va destacar la complicitat amb l'Ajuntament i altres entitats molletanes per fer-ho possible. Durant l'acte de celebració, Romà Parera va donar a l'alcalde Josep Monràs un diploma d'agraïment per aquesta col·laboració. “Les organitzacions no són res sense la seva gent, sense la tasca de les persones; l'Ajuntament pot cedir locals, pot posar les parets i els recursos, aquells que puguem i aquells que siguin necessaris, però tot això no significaria res si al darrere no hi haguessin els professionals i els voluntaris, no seria res sense la vostra feina”, va indicar Monràs.

Edicions locals