El Casal Cultural, mig segle d'història

El Casal Cultural celebra, durant aquest 2014, els seus 50 anys de trajectòria a la nostra ciutat. Per commemorar l’efemèride s’han organitzat més d’una cinquantena d’activitats que es desenvoluparan durant tot l’any. La propera activitat que s’organitzar 

 

 

Els inicis
La idea de crear un indret a la ciutat on poder de-senvolupar activitats culturals, formatives i  per a la gent gran va sorgir del Sr. Simeó Rabasa, l’amo de la fàbrica Derbi. Ell volia oferir un espai on els treballadors de la seva empresa, un cop estiguessin jubilats, i el públic en general pogués passar una bona estona i gaudir d’activitats culturals.

El 20 de maig de 1962 es va col·locar la primera pedra de l’actual edifici, que és on ha estat emplaçat El Casal Cultural durant tota la seva trajectòria. El dia 7 de juny de 1964 es va inaugurar l’edifici  amb l’assistència de personalitats com, per exemple, en Joan Abelló, en Josep Maria Pou o en Manuel Fraga entre d’altres. Fins aleshores, Mollet no disposava de cap indret d’aquestes característiques, a excepció del Centre Parroquial.

 

 

 

 

 

 

 


La planta baixa de l’edifici es va destinar als avis i, quan ells no estaven, la sala servia per realitzar conferències i actes culturals. La primera planta acollia la Biblioteca Popular, que disposava de 2.500 volums de fons inicial depenent de la Diputació de Barcelona. La segona planta de l’edifici es va destinar a la Formació Professional i la Secretaria.

Amb el pas dels anys El Casal Cultural ha anat creixent i a partir dels anys 80, sota la presidència de Josep Feliu Jubany, es van començar a organitzar més activitats culturals populars que van fer pujar exponencialment el nombre de socis de El Casal Cultural.

 
 

 

 

 

 

 

L’actualitat
El Casal Cultural s’ha encarregat, des dels seus inicis fins a l’actualitat, de dotar a la nostra ciutat d’un gran ventall d’activitats de cultura general  i popular.  A banda de les activitats organitzades i obertes a tots els públics, El Casal Cultural ofereix serveis als socis (perruqueria, barberia, cursos i tallers, celebració d’actes i festivitats,...) així com suport a les entitats oferint un indret on reunir-se i fomentar la cultura catalana.

També, El Casal Cultural realitza una labor assistencial amb el seu propi menjador. Així, de dilluns a divendres ofereix un menú complert per als socis a 5,50 euros. Totes les persones que treballen per fer possible aquest servei són voluntaris i gràcies a ells, i al conveni amb l’empresa CECOC i La Caixa, es pot oferir un preu molt ajustat.
 El futur
L’objectiu de El Casal Cultural per als propers anys és continuar sent un casal fort, independent de les institucions oficials per poder ser prou transgressor amb la cultura en tots els seus aspectes. La gent que hi treballa ho fa des del cor, en una acció de voluntariat, i això fa que les activitats siguin especials, competents econòmicament i adreçades a tots els públics, des dels infants, passant per la gent jove i el públic adult, fins a la gent gran.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edicions locals