Deu anys d’educació pública de qualitat a l'escola bressol Xarranca

La primera escola bressol municipal de Mollet celebra la seva primera dècada de funcionament. L’alcalde Josep Monràs destaca: “La Xarranca va ser una aposta de ciutat i de futur”.

Fa deu anys va obrir les seves portes l’Escola Bressol Municipal La Xarranca. Malgrat que després van arribar La Filadora i Els Pinetons, es va convertir en el centre pioner a tot Mollet. Per celebrar aquest aniversari, el passat dissabte al matí es va oferir una festa al seu recinte amb la presència d’un bon nombre d’exalumnes i les seves famílies. La finalitat de la festa era aquest retrobament amb els antics alumnes. “Hem volgut celebrar una festa familiar, per això hem recopilat fotografies d’aquests deu anys que hem penjat en plafons per tots els passadissos de l’escola”, explica la directora del centre, Sandra Belmonte. Segons Belmonte, el que ella més destaca d’aquests anys de trajectòria és “el resultat d’una feina ben feta”. “La Xarranca és un projecte educatiu viu, que ha anat creixent, incorporant noves eines i variant la seva manera de treballar”, assenyala la màxima responsable del centre.

 

La festa va comptar amb la participació de l’Escola Municipal de Música, que va oferir un petit concert, i va acabar amb una xocolatada popular que els propis pares van ajudar a preparar. “El tracte amb els professors era molt proper, ens deixaven entrar a les aules, estic molt contenta d’haver apostat per la Xarranca”, recorda Francisca San Nicolás, mare d’un dels seus primers alumnes, i afegeix: “Les instal·lacions ja ens van semblar meravelloses llavors, i poc a poc han anat millorant”. “La Xarranca va ser una aposta ferma de l’Ajuntament, una aposta de futur”, indica l’alcalde Josep Monràs. “Hem hagut de fer canvis organitzatius en els darrers anys, atorgant ajudes a les famílies en forma de beques, i incrementant recursos per suplantar l’ajuda econòmica que ja no ens arriba des de la Generalitat”, explica Monràs. L’alcalde indica que la Generalitat té un deute amb l’Ajuntament en aquesta matèria des del curs 2011-12. “Això posa en situació de risc els serveis públics, però la ciutat continuarà mantenint-los fins on pugui”, ha afegit Josep Monràs. Actualment, Mollet destaca com la ciutat amb més places d’escola bressol a tota la comarca.

 

Visitar la galeria d'imatges.

Edicions locals