Es presenta el nou Coixí d'espelta

El nou producte es vendrà a l'Agrobotiga i a l'Escola de Ioga Jaume Grau al preu de 25 euros. Els beneficis es destinaran al projecte social d'inserció laboral Teixidors.

El centre La Marineta va acollir dissabte passat la presentació d'un nou producte sorgit de la col·laboració estreta i imaginativa de tres entitats. Es tracta del nou Coixí d'espelta, que ha estat possible gràcies al treball conjunt de l'Espai Rural de Gallecs, l'Escola de Ioga Jaume Grau i la Cooperativa Teixidors. Cadascuna de les entitats ha aportat el seu gra de sorra en el projecte. “La idea va sorgir de manera informal farà un any enmig d'un dinar entre l'Associació Agroecològica i l'Escola de Ioga; quan els alumnes ens van preguntar si es podria fer un coixí per a la meditació elaborat amb la pellofa de l'espelta”, explica Marina Duñach, representant de Gallecs. A partir d'aquí, la pròpia Duñach i en Jaume Grau van contactar amb Teixidors, per tal que fessin les fundes dels coixins. Teixidors és una cooperativa que porta a terme un projecte social, ja que es tracta d'un centre especial de treball per a persones amb dificultats d'aprenentatge. “La peculiaritat de la nostra empresa és que fem servir el teler manual com a eina d'inserció laboral”, assenyala el seu director tècnic, Jaume Mas, que de seguida es va sentir atret per l'oferta: “És un projecte sorprenent, i no vam dubtar en acceptar”.

 

Van ser els propis alumnes d'en Jaume Grau els que van fer proves per escollir les mides del coixí. “Vam escollir una mida bastant alta, ja que si cal sempre es pot buidar de pellofa”, destaca Grau, qui s'ha encarregat d'explorar els usos terapèutics del nou coixí. “Es tracta d'un material molt petit, que s'adapta molt bé al cos i, per tant, fa que l'esquena estigui molt més recta i relaxa tota la part pèlvica; a més, la seva temperatura és molt agradable”, indica el responsable de l'escola de ioga. De moment, s'ha fet una mida adient per a la pràctica del ioga i la meditació, però no es descarta ampliar el seu ventall d'usos en el futur. El nou coixí es podrà trobar a l'agrobotiga de Gallecs i a l'escola de ioga pel preu de 25 euros. Tots els beneficis aniran íntegres a finançar el projecte social de Teixidors, que porta 30 anys de trajectòria a Terrassa i on hi treballen actualment 40 persones.

Edicions locals