El Museu Abelló celebra el seu 15è aniversari

S’inaugura una exposició que recull la trajectòria del museu i es presenten nous projectes, com el 'Racó de l’Artista' on es promocionaran els artistes molletans.

El Museu Abelló obria les portes el 27 de març del 1999, ara fa 15 anys. Per celebrar l’aniversari, s’han planejat activitats durant tot l’any. L’alcalde Josep Monràs i la regidora Mercè Bertran van presentar aquestes novetats, a la vegada que van fer balanç de la trajectòria del Museu, “un espai de llibertat i de cultura en majúscules”, en paraules de Monràs. En 15 anys, el Museu Abelló ha acollit 65 exposicions temporals, 39 d’elles produïdes per la pròpia entitat, a més de 15 mostres itinerants i 60 intervencions a l’aparador. Aquest bagatge ha fet possible la recentment inaugurada exposició ‘Abelló+Museu+15. Seguim sumant’, un recull gràfic que repassa totes aquestes intervencions.

 

Però el Museu també mira cap al futur i vol acostar-se a un públic més jove. Per això, ha engegat el projecte Museu Jove 2.0, que convidarà als alumnes de Batxillerat a documentar obres de l’exposició permanent, introduint les dades a la Viquipèdia i confeccionant codis QR. “L’objectiu és apropar l’equipament a la ciutadania”, va indicar l’alcalde Monràs que va assegurar el compromís de l’Ajuntament: “Intentem posar el nostre gra de sorra per mantenir aquest gran tresor cultural”. Un altre projecte que s’engegarà enguany és el Racó de l’Artista, un espai per mostrar l’obra dels artistes molletans. El Racó s’inaugurarà el 18 de maig al vestíbul del Museu amb un recull de l’obra artística de l’escultora Carmen Pérez.


Durant l’acte, s’ha recordat també les diverses col·laboracions que el Museu ha signat amb altres entitats o comerços de la ciutat, com són la Papereria Mollet, el Restaurant Pitapes i l’Associació de Músics Pau Casals, que oferirà un concert pel 15è aniversari. “La suma de col•laboracions fan que el Museu Abelló millori dia a dia”, ha assenyalat Josep Monràs. La celebració d’aquests 15 anys de servei acabarà a finals d’any, amb l’exposició de l’obra ‘Història Tràgica’ de Joan Abelló, una obra de grans dimensions que s’ha mostrat al públic en molt poques ocasions.    

 

Edicions locals