La campanya “Un país normal” edita un vídeo per defensar la normalitat de votar en la consulta del 9N

Coincidint amb el debat al Congrés de dimecres vinent, la campanya “Un país normal” ha editat el vídeo “9 de novembre, votar és normal en un país normal”, per expressar la normalitat democràtica de la consulta.

El vídeo, editat en castellà i en anglès, destaca que és normal fer un referèndum sobre la independència si la majoria de la societat catalana així ho demana de forma pacífica.
 
“És normal saber l’opinió majoritària, de la mateixa manera que és normal acceptar els resultats i seguir el camí que ha escollit la gent”, destaca. “Qui demana fer un referèndum?” es pregunta: “a Catalunya el 70% dels catalans i un 79% del Parlament vol fer el referèndum”, mentre a l’Estat un 47,5% dels ciutadans hi està d’acord.
 
El vídeo remarca que es tracta de voluntat política i no de cap impediment legal. “És normal que el govern espanyol ho autoritzi, com va fer el Canadà amb el Quebec, el de Dinamarca amb Grenlàndia i fet el Regne Unit amb Escòcia”. “És estrany que la constitució d’un país es pugui canviar per atendre la demanda dels mercats financers però no de la majoria d’una societat”. El vídeo ha estat fet amb la col·laboració de The Catalan Project.

 

Edicions locals