Mollet fomenta el Menjar de proximitat i ecològic a les escoles

La nostra ciutat participa en el projecte europeu URBACT II ‘Diet for a Green Planet’.

L’Ajuntament de Mollet és un dels cinc consistoris que participen en aquesta iniciativa on l’objectiu és treballar per afavorir els hàbits saludables i la introducció del menjar de proximitat i ecològic a les escoles de la ciutat.

 

La xarxa “Diet for a Green Planet” està liderada per l’Ajuntament de Södertälje (Suècia) i hi participen els ajuntaments de Moletai (Lituània), Lomza (Polònia) i Mollet del Vallès, amb l’objectiu d’aprendre de l’experiència i la bona pràctica de Södertälje. Actualment, aquest municipi elabora més de 26.000 menús diaris, certificats i auditats com a 50% ecològics, destinats a escoles bressol, escoles de primària, instituts, hospitals, residències d’avis, etc.

 

El projecte Diet for a Green Planet té com a objectiu principal respectar al màxim el medi ambient mitjançant el que mengem i per mitjà de la forma en com produïm aquest menjar, és a dir, apostant per menjar orgànic, de proximitat i pels productors locals. El programa es basa en sis pilars fonamentals: menjar sa i saborós, de temporada, produït localment, per mitjà d’agricultura ecològica, equilibrar el consum de carn i reduir el malbaratament alimentari.


L’Ajuntament està treballant per fer un anàlisi de la situació actual al municipi en l’àmbit dels menjadors escolars, així com una primera valoració de les possibilitats d’implantar els criteris del projecte en els propers cursos escolars.


Per aquest motiu, s’estan mantenint contactes amb el Consorci de Gallecs, l’Associació Agroecològica de Gallecs, els directors i les AMPA dels centres escolars i l’Associació de Menjadors Ecològics de Catalunya.

 

Edicions locals