Exposició en commemoració del 75è aniversari del final de la Guerra Civil

Mollet acull l’exposició 'La Maternitat d’Elna. Bressol de l’exili 1939-1944' per commemorar el 75è aniversari del final de la Guerra Civil

Enguany es compleix el 75è aniversari del final de la Guerra Civil i l’inici de l’exili republicà. Per commemorar aquests esdeveniments, i a l’entorn de la celebració del 83 aniversari de la II República, l’Ajuntament de Mollet ha programat diferents activitats. La primera ha estat la inauguració de l’exposició que porta per títol ‘La Maternitat d’Elna. Bressol de l’exili 1939-194’, que estarà al Centre Cultural La Marineta fins el 17 de maig.

 

La inauguració de l’exposició tindrà lloc aquest dimarts 8 d’abril, a 2/4 de 8 del vespre, i comptarà amb la presència de l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, i de l’exalcalde d’Elna, Nicolàs Garcia, el qual explicarà tot el projecte de recuperació de l’edifici abandonat per convertir-lo en un memorial per explicar la història humanitària i solidària que va ser el projecte de la mestra Elisabeth Eidenbenz.

 

L’exposició, promoguda pel Memorial Democràtic de Catalunya i l’Ajuntament d’Elna, es podrà visitar fins el 17 de maig. Dins del marc de l’exposició, el dijous 8 de maig, a les 19 h, també a La Marineta, estarà present a Mollet Serge Barba, un “nen” de la Maternitat, que explicarà les vivències dins d’aquelles parets.

 


La Maternitat d’Elna, que es va posar en marxa el novembre de 1939, va ser un projecte exemplar de solidaritat i humanitat d’una jove mestra suïssa, Elisabeth Eidenbenz, durant el període d’exili de la guerra civil espanyola. Aquesta dona va aconseguir evitar l’alt índex de mortaldat infantil que hi havia en els camps de concentració francesos, especialment de fills de mares republicanes arribades de Catalunya.

 

Edicions locals