La Coalició ICV-EUiA defensa el dret universal als serveis bàsics

Divendres es va iniciar la campanya 'El teu dret és bàsic', que vol denunciar les privatitzacions i l'augment de les tarifes de serveis com l'aigua o el gas.

Divendres passat La Coalició ICV-EUiA ha donat el tret de sortida de la campanya 'El teu dret és bàsic', que pretén informar als molletans sobre l'actual sistema de gestió dels serveis bàsics (aigua, llum, gas i transport), denunciar les privatitzacions i els augments de tarifes que pateix la població en els darrers anys, i reivindicar la cobertura universal d'aquests drets per a tothom. En l'inici de la campanya, militants de La Coalició han repartit material informatiu a l'estació de trens de Mollet-Sant Fost explicant les seves propostes per garantir els drets bàsics. A l'acció hi ha participat la diputada al Parlament d'ICV-EUiA, Marta Ribas, que ha destacat que “la ciutadania ha d'estar informada que els encariments brutals dels serveis bàsics no són inevitables, sinó per unes polítiques determinades d'uns governs de dretes que provoquen aquests augments, mentre permeten que la riquesa es concentri cada cop en més poques mans”. Per a Ribas, “la desigualtat està augmentant fins a punts insostenibles, la població cada cop viu amb menys recursos econòmics i menys abast als drets bàsics perquè els preus d'aquests cada vegada són més inaccessibles”.


Per la seva banda, Marina Escribano, portaveu de La Coalició de Mollet, ha explicat que s'organitzaran diverses activitats en les properes setmanes per donar a conèixer les propostes d'aquesta campanya, i se seguirà treballant també a l'Ajuntament per garantir que a Mollet no es deixa cap família sense accés a aigua, llum o gas per motius econòmics. "A Mollet hi ha molta opacitat, no sabem quants talls s'estan produint, en quines circumstàncies, sabem que hi ha un seguiment des de Serveis Socials però no si arriba a tothom qui ho necessita", ha declarat la regidora.

Edicions locals