ICV del Vallès Oriental lamenta la sentencia del TSC nomenant La Roca del Vallès municipi turístic

Els ecosocialistes deploren la decisió dictada ja que aquesta crearà llocs de feina en condicions precàries.

La setmana passada és coneixia la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya on es reconeixia el poble de La Roca del Vallès com municipi turístic.


Davant aquesta sentència ICV de La Roca del Vallès, així com ICV del Vallès Oriental han lamentat el final d’aquest procés.


ICV de La Roca solament ha pogut mostrar el seu desacord a la proposta de  l’ajuntament del municipi davant una moció del PSC, on aquesta va ser aprovada per 16 vots a favor i 1 en contra (d’ICV).  En aquell moment els ecosocialistes defensaven que la Roca del Vallès hauria de ser poble turístic per la seva història, pel seu patrimoni cultural i o artístic. “En aquesta moció solament parlem de turisme comercial i bàsicament s’afavoreix a una gran empresa, una multinacional” argumentava en el ple municipal Daniel Martin, regidor d’ICV a l’ajuntament.


Referint-se al sector comercial del La Roca Village, el gran beneficiari d’aquesta sentència, Jordi Manils, coordinador comarcal d’ICV, deia “És fals que es creïn llocs de treball nets, els llocs de treball que es creïn seran precaris”. “ No podem utilitzar la crisi que estem patint al nostre país per rebaixar els drets dels treballadors i treballadores, no tot s’hi val” afegia Manils.


D’altra banda Martín recordava que en l’Assemblea dels treballadors i treballadores del Outlet de La Roca Village  van mostrat el seu desacord a la proposta de nomenar el municipi turístic. “ Aquesta setmana veïns del municipi i treballadors de La Roca Village m’han explicat que en les tendes on treballen faran redistribució dels horaris, ja que no contractaran a ningú per cobrir els diumenges” explicava.

 

 

 

ICV del Vallès Oriental

 

Edicions locals