EUiA del Vallès Oriental en defensa dels serveis públics

Resolució aprovada per l’assemblea comarcal de EUiA Vallès Oriental.

Des de que va començar l’anomenada crisi, que nosaltres considerem una gran estafa a la majoria de la població, s’està produint un brutal atac als drets i serveis socials que van sen conquistes aconseguides als últims 35 anys per la lluita social i sindical.
 
Veiem com els governs de PP i CiU, i també en bona mesura els del PSOE, s’han plegat a les polítiques d’austeritat dictades per la Troika (CE, BCE, FMI) que estan portant al nostre poble a una situació de precarietat i pèrdua de drets com ara pensions, educació, sanitat, habitatge, drets laborals, atur, etc, etc.
 

Aquesta situació també es visible al Vallès Oriental. A la sanitat, les retallades en ambulatoris i hospitals comporten augments de les llargues llistes d’espera en intervencions quirúrgiques i especialistes, tancament de les urgències de 24h com ha estat el cas de Caldes. Des d’EUiA recolzem les lluites per la sanitat pública que porten a terme entitats com les Plataformes en Defensa de la Sanitat Publica o Caldes en Lluita.
 
L’educació també pateix les retallades amb menys recursos, menys professors o el tancament de línies curiosament sempre a la escola pública i no  a la concertada. També les escoles bressols municipals estan en perill amb la nova llei de reforma local (LARSAL) que treu competències als ajuntaments en tots els àmbits el que representa una retallada democràtica de primer ordre.
 
El Vallès Oriental viu amb especial intensitat el drama dels desnonaments. Son milers les famílies afectades a la nostra comarca, víctimes d’una política econòmica irresponsable i especulativa que va provocar la bombolla immobiliària i que ara rescata a la banca i no a les persones. En aquest sentit destaquem la gran tasca que estan desenvolupant les Plataformes d’Afectats per la Hipoteca per fer visible aquest problema i lluitar fermament per un dret Basic com és l’habitatge. Des d’EUiA saludem, col•laborem i donem tot el nostre suport a les PAH de la comarca. “SI SE PUEDE”.
Davant aquesta situació són moltes les lluites i mobilitzacions en resposta. Des d’EUiA destaquem la Marxa de la Dignitat que el passat 22M va ajuntar més d’un milió de persones a Madrid sota el lema PAN, TECHO, TRABAJO, DIGNIDAD, però també participarem en totes i cadascuna que es convoquen com per exemple demà dia 6 a Barcelona “per una Catalunya social”.
 
Esquerra Unida i Alternativa reitera el seu compromís amb els moviments socials, polítics i sindical de la nostra comarca i participarà i promourà la resistència i la alternativa a aquestes polítiques neoliberals que estan destrossant els drets socials i els serveis públics que són una conquesta de tots.

 

 

 

 

EUiA Vallès Oriental

Edicions locals