“Mollet necessita un canvi al 2015”

Dijous el Casal Cultural acollia una xerrada-debat sota el títol ‘Una unitat alternativa d’esquerres?’ on van participar tres agrupacions.

Les formacions polítiques IxM-CUP, ICV-EUiA i Ara Mollet-ERC organitzaven dijous una xerrada-debat on també es va convidar a participar a Jaume Noró, en nom de Procés Constituent, i a Josemi Monguiló, activista social i membre de DesBanka i de l’Assemblea Popular de Mollet. L’objectiu de la trobada ha estat debatre sobre noves maneres d’encarar la política a la ciutat i com s’ha de fer aquest canvi.


“Volem un debat ric i plural de l’esquerra molletana perquè cal una alternativa” explicava el portaveu d’Ara Mollet ERC, Oriol López, tot i que assegurava que “això no vol dir que anirem junts a les properes eleccions”. De la seva banda, el portaveu d’IxM-CUP apuntava que “si hi ha sintonia i coincidència de programes, governar conjuntament seria un escenari possible”. La portaveu d’ICV-EUiA, Marina Escribano, explicava que “volem unir-nos per donar a la ciutat una millor qualitat de vida i per posar sobre la taula no només un programa sinó una nova manera de fer política”.


En aquest front d’esquerres no s’inclou al Partit Socialista ja que “el PSC, juntament amb algunes parts de Convergència, representen partits caducs que durant molt de temps han governat però que ja no tenen sentit i s’enfonsen” explica López. De la seva banda, Escribano definia al govern municipal (PSC i CiU) com “un govern esgotat, que ha perdut el rumb, que segueix amb les mateixes polítiques quan el context ha canviat completament, que actua de forma opaca i poc democràtica i enquista els conflictes en lloc de solucionar-los”.

Edicions locals