Una xerrada vol esborrar els prejudicis sobre l'Islam

La Marineta va acollir dissabte la xerrada 'Dona i Islam' amb l'objectiu de trencar tòpics i mostrar que l'Islam atorga més drets a la dona del que molta gent es pensa.

Dissabte a la tarda, el Centre Cultural La Marineta va acollir la xerrada-col·loqui 'Dona i Islam', un acte que volia posar el seu gra de sorra en trencar, d'una vegada per totes, els prejudicis que envolten l'estatus de la dona dins la societat musulmana. Amb aquest propòsit, la Comunitat Islàmica Assalam de Mollet havia convidat com a ponents a dues catalanes convertides a l'Islam, Gemma Gubianes i Raquel García. “La gent no ho sap, però els drets que Europa i Occident han atorgat a la dona en els darrers dos segles, l'Islam ja els havia implantat fa 14 segles”, explica García.

 

El col·loqui va tractar la polèmica sobre l'ús del jihad a Catalunya per part de les dones musulmanes i altres estereotips que recauen sobre aquesta religió. “Hi ha molt desconeixement, tant dels que no són musulmans com dels propis musulmans. Volem mostrar que l'Islam no ha vingut a oprimir la dona, ben al contrari, ha vingut per alliberar-la”, indica Raquel García, que també culpa de fomentar aquests prejudicis a algunes societats islàmiques: “Per ser justos, alguns musulmans donen mala imatge del que és l'Islam, perquè no coneixen bé la seva religió. Segueixen més els costums dels seus pobles, que no pas el que proclama l'Islam”. La moderadora del col·loqui, Hanan Bassa, coincideix plenament en la visió que atorga l'Islam a la dona: “Pensem que la dona musulmana no té límits, també té llibertat i no és la imatge de la dona darrere l'home, no és veritat”. Segons Bassa, “hi ha una altra realitat que no sé si la gent vol conèixer”.   

Edicions locals