Una bona alimentació per combatre el càncer

La Marineta acollia dimarts a la tarda la xerrada 'Dietètica i nutrició' a càrrec de la dietista-nutricionista Marta Muñoz, on es donaven pautes alimentàries per prevenir i lluitar contra la malaltia.

El Centre Cultural La Marineta va acollir dimarts passat la xerrada 'Dietètica i nutrició. Aliments per a la prevenció”, a càrrec de la dietista-nutricionista Marta Muñoz i organitzada per l'Associació 'Catalunya contra el Càncer' de Mollet. Es tracta de la cinquena xerrada temàtica que l'entitat ha organitzat des del gener. “És una manera de que els malalts o persones que pateixen la malaltia de manera indirecta es puguin trobar i contrastar els seus punts de vista”, explica la presidenta de l'associació a Mollet, Carme Segú.

 

En aquesta ocasió, el tema principal era la bona alimentació. “Buscàvem donar eines per saber cuidar-nos”, indica Segú. Respecte a la xerrada, no només es tractava de donar un llistat d'aliments que ajuden a prevenir el càncer. “Vull incidir en com una bona alimentació pot enfortir el nostre sistema immunològic, pot donar-nos un bon estat d'ànim i, d'aquesta manera, podem lluitar amb més força contra la malaltia”, explica la ponent, Marta Muñoz. Durant la trobada es van suggerir receptes originals i, a la vegada, beneficioses. “El gingebre és molt bo per evitar vòmits i ajuda al sistema immunològic, així que una persona que hagi rebut una sessió de quimioteràpia, pot combatre el malestar amb una infusió de gingebre o amb un suc de gingebre i curcuma”, indica Muñoz.

 

L'Associació “Catalunya contra el Càncer” organitzarà una xerrada cada mes fins al desembre i, en només cinc sessions, el balanç de la resposta dels assistents és molt positiu. “Les persones que venen a les xerrades ens va marcant les pautes i ens demanen aquest tipus d'activitats”, assenyala Carme Segú.

Edicions locals