Cap de setmana de portes obertes al Museu Abelló

El Museu Abelló i la Casa del Pintor obren les portes durant el cap de setmana pel Dia Internacional dels Museus i organitza altres activitats com tallers infantils, inauguració d’exposicions i visites guiades.

El Museu Municipal Joan Abelló commemora el Dia internacional dels Museus amb una jornada de portes obertes durant tot el cap de setmana on es realitzaran visites guiades tant al Taller de l’Artista com a la Casa del Pintor.

 

Dissabte a les 19h hi haurà una visita guiada a la Casa del Pintor i, a les 20h, es visitarà el Taller de l’Artista, una de les estances més privades del pintor Joan Abelló, on es desvetllaran petits secrets de la col·lecció, amb una lectura col·lectiva d’obres que formen part del fons documental del Museu; es llegiran i recitaran obres de Salvat- Papasseit, Apel·les Mestres i Rafael Alberti, entre d’altres, i diverses correspondències de personalitats de l’època, com ara  Joaquim Mir i Manel Clausells o Eduard Toldrà.

 

A més, mentre es fa la visita al Taller del Pintor s’escoltaran de fons obres d’Enric Granados, partitures manuscrites que es van trobar també dins el Taller i que estan interpretades per Maria Lluïsa Muntada (col·laboradora del Museu) i Josep Surinyac. La visita acabarà a la terrassa del Museu amb un concert a càrrec de Pele Bernial.


Per assistir a les visites gui-ades cal fer reserva prèvia, ja que l’aforament és limitat (93 544 50 99 o [email protected]).


També dissabte, a les 18.30h, s’inaugurarà el ‘Racó de l’artista’, un nou espai que el museu destinarà a artistes locals. La primera intervenció anirà a càrrec de l’escultora molletana Carmen Pérez, amb la mostra ‘Enquadrant peces’. Tot seguit, es donarà a conèixer una nova ‘Joia del Museu’, que enguany es tracta d’un recull epistolar de diversos artistes.


Diumenge, a les 12h, hi haurà un nou taller infantil, en aquesta ocasió dedicat a l’exposició ‘Molletart’ i a les 12.30h  una nova visita a la Casa del Pintor.

Edicions locals