El Museu Abelló estrena el Racó de l'Artista

Dissabte s'inaugurava aquest nou espai que estarà dedicat als artistes molletans. La primera mostra ha anat a càrrec de l'escultora Carmen Pérez, i es podrà visitar fins al setembre.

El Museu Abelló es vestia de gala dissabte a la tarda per inaugurar un nou espai d'exposició. Es tracta del Racó de l'Artista, una sala habilitada a l'entrada del recinte, on a partir d'ara s'exposaran obres d'artistes molletans. L'encarregada d'estrenar aquest espai és l'escultora Carmen Pérez, que durant els propers tres mesos mostrarà algunes de les seves obres. “És un dia inoblidable per a mi, sempre somnies amb exposar alguna peça teva a un museu, i que el Museu Abelló hagi donat aquesta oportunitat als artistes locals és d'agrair”, assenyala Pérez. Carmen Pérez porta molts anys vinculada a l'art i des de fa 15 anys està més dedicada a l'escultura. Treballa amb materials com el refractari, el gres i la porcellana, i les obres que exposa mostren els seus somnis i anhels a través del filtre de l'art.

 

El nou espai estarà dedicat cada trimestre a un artista que s'escollirà entre les diferents propostes que es rebin i, a més, es durà a terme una activitat especial vinculada en les seves obres. “Feia temps que el Museu i l'Ajuntament volíem obrir un espai d'aquestes característiques, ja que hi ha molta demanda per exposar i les sales dedicades a l'art de la ciutat no donem a l'abast”, indica la directora del Museu, Pepa Ventura. Per la seva banda, la regidora Mercè Bertran coincideix en donar suport a l'art local: “Voldríem que el Racó de l'Artista sigui una porta d'entrada per a que els molletans s'endinsin en el Museu i el seu fons artístic, i d'aquesta manera se'l facin seu. És molt important que siguem els propis molletans qui donem suport als nostres artistes”.

 

La inauguració d'aquest nou espai coincidia amb el Dia dels Museus i amb l'exhibició d'unes noves Joies del Museu, tota una sèrie de cartes entre diversos artistes que havia adquirit Joan Abelló al llarg dels anys. “Els visitants es trobaran moltes signatures originals d'artistes molt coneguts i podran gaudir al descobrir com es relacionaven en aquell temps”, explica la regidora Mercè Bertran.

 

Visitar la galeria d'imatges.

Edicions locals