L’anglès, un pilar bàsic de la formació en comerç internacional

Comença la formació en comerç internacional dins del programa d’ocupació Treball als Barris.

Durant el mes de maig, una quinzena de persones s’estan formant en comerç internacional a través del programa Treball als Barris que desenvolupa l’Ajuntament de Mollet al barri de la Plana Lledó. L’objectiu és millorar l’ocupabilitat de les persones en un mercat laboral cada vegada més global.


El punt fort de la formació impartida per l’equip de de l’Empresa Municipal per la Formació Ocupacional i l’Ocupació (EMFO) al Centre Cívic l’Era és l’anglès, una competència transversal que es treballa al llarg de la formació. Els alumnes aprenen vocabulari específic del sector, a més de tècniques de comunicació escrita i oral en l’entorn laboral. Alhora, també es treballa el currículum en anglès o com preparar una entrevista de feina en aquesta llengua. La formació també inclou continguts teòrics, com formes i marc normatiu del comerç internacional, operacions de compra-venda o e-comerce. També té una vessant pràctica, ja que s’inclouen casos reals o estratègies de resolució de problemes, entre d’altres.

 

Amb la voluntat de fomentar l’aprenentatge d’un idioma que cada vegada és més important per accedir al mercat laboral, EMFO va engegar el mes d’abril la càpsula formativa “Anglès de butxaca”, adreçada a persones que no tinguin coneixements, o amb un nivell molt bàsic d’anglès. L’objectiu d’aquesta formació, de 21 hores, és dotar de recursos els ciutadans que treballin especialment en l’àmbit d’atenció al client. Les persones interessades poden posar-se en contacte amb EMFO al telèfon 93 570 51 60, al correu [email protected],o presencialment al carrer Riera número 7, 1a planta.


A banda del curs de comerç internacional, el dispositiu d’inserció del programa Treball als Barris també ofereix formació en alfabetització digital i emprenedoria adreçada a persones en situació d’atur. En total, se’n beneficiaran més de 200 persones. Es tracta d’un programa subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel  Fons Social Europeu  i  pel Servicio  Público de Empleo Estatal.

 

Edicions locals