Nuet, Herrera i Escribano criden a votar el 25M per recuperar els drets que ens han robat

“El dia 25, hem de ser conscients que tenim el poder, i prendre’l” diu Marina Escribano, portaveu de La Coalició de Mollet.

El passat divendres 16 de maig La Coalició ICV-EUiA de Mollet va celebrar el seu acte central de campanya per a les eleccions europees. La cèntrica Plaça de Catalunya es va omplir per escoltar la portaveu local Marina Escribano i els coordinadors nacionals Joan Josep Nuet i Joan Herrera.
 
Marina Escribano va començar la seva intervenció explicant que, en aquests dies de campanya, s’ha trobat molta gent que no pensa que aquestes eleccions siguin importants, “perquè passi el que passi la Merkel seguirà manant. Però no ho podrà fer si no té suports, si els seus socis no tenen suports, per això és important anar a votar el 25M”. Aquestes eleccions, segons la portaveu local, “escollim entre democràcia o troika, escollim si volem recuperar els drets de les persones o seguim a les ordres d’uns poders que no ha escollit ningú”.


Escribano també va voler unir en la seva intervenció els problemes locals amb la política europea. “Com a regidora a l’oposició, he pogut veure com les polítiques europees fruit d’una determinada ideologia tenen conseqüències en la nostra vida quotidiana. I aquesta política a Mollet significa la necessitat de més beques menjador, signifiquen talls de llum i aigua a famílies que no poden pagar... Per això, des de Mollet, també hem de contribuir a dir que aquesta Europa dels bancs, dels poderosos, no és la que volem ni l’única possible”, i va acabar fent una crida a la participació per canviar les coses “el 25M, hem de ser conscients que tenim el poder, i prendre’l”.
 
El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet va explicar que  “el somni europeu que es va començar a construir després de la 2a Guerra Mundial, el somni d’una Europa de la pau, de la justícia social, del benestar, avui, el 2014, se l’han carregat. I els que se l’han carregat tenen noms i cognoms, i són unes forces polítiques determinades. Perquè a Europa hi ha un govern, amb uns ministres de diferents partits que governen junts, i són el Partit Socialista, el Partit Popular i els Liberals. Són ells els que ens imposen les retallades, no és Europa en abstracte, són PP, PSOE i CiU i els seus aliats, que governen junts a Brussel•les i prenen les decisions que se’ns imposen a Espanya i a Catalunya”.


Nuet va demanar un esforç als presents per convèncer a la gent “que molta ja sap que ens vol votar, que ens votaria si fossin eleccions municipals o al Parlament de Catalunya, que no esperin a les municipals, que participin el 25M perquè ara ens juguem molt”.
 
Finalment, Joan Herrera, coordinador nacional d’ICV, també va voler fer una crida a la participació, especialment a tota la gent que s’ha mobilitzat i ha sortit al carrer en aquests anys contra les retallades: “la pregunta que ens hem de fer és, tot això, on es decideix? A Europa! És a Europa on s’està produint l’assalt als nostres drets”. I per això hem d’anar a votar, perquè segons Herrera, “que els treballadors no vagin a votar és el somni de Botín, és el somni de les elèctriques, dels especuladors que saquegen els nostres drets. Cal la mobilització per canviar consciències, però la mobilització no és suficient. Si ens mobilitzem amb les samarretes grogues, si ens mobilitzem perquè no ens tanquin el CAP, si ens mobilitzem a la vaga general, no els podem regalar l’abstenció a les eleccions, perquè la dreta va a les urnes, i els vots de la dreta acaben prenent les decisions”.
 
En aquestes eleccions ens juguem moltes coses, segons Herrera, també “que a Catalunya i Espanya hi hagi una força política de l’esquerra que digui prou”. Per aconseguir “una auditoria i condonació de part del deute perquè no es pot pagar, una renda garantida europea perquè els 60 milions de persones pobres a Europa tinguin alternativa, perquè si a Amèrica Llatina avui s’estan reduint les desigualtats a Europa també es pot fer... Per això us proposo que sumem. En aquestes eleccions hi ha moltes formacions d’esquerres, legítimes totes, però què és més important avui, que algú pugui treure un eurodiputat, o que hi hagi un gran resultat dels que volen canviar les coses? És més: en aquestes eleccions comencem a construir el que vindrà a les municipals, i al Parlament, i a les generals, i el que hem d’entendre que hem de construir una lògica de grans fronts, de blocs, d’alternatives, per dir que no passaran i que és possible una altra política”.
 
Finalment, Joan Herrera va cridar a la participació i a la no resignació, que significa “mobilitzar-se, però també significa votar, perquè la conseqüència del no vot és posar una catifa vermella als que assalten els nostres drets i en canvi el vot pot significar un bri d’esperança per construir alternatives i plantejar polítiques per redistribuir treball, riquesa, i per guanyar la democràcia que és guanyar la dignitat”.

 

 

 

 

ICV-EUiA

 

Edicions locals