Mollet, referent universitari en seguretat

El proper curs 2014-2015 s’iniciarà el Grau en Seguretat, una nova titulació universitària que s’impartirà a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), com a centre adscrit a la UB.

En el marc de la roda de premsa que han ofert conjuntament l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i l’Ajuntament de Mollet, Josep Monràs, alcalde de Mollet, ha destacat la rellevància que Mollet sigui ciutat universitària perquè aquest fet situa la ciutat “com a referent en l’àmbit de la seguretat a tot Catalunya, a l’Estat espanyol i, fins i tot, a Europa”. “Per Mollet, passen tots els cossos dels mossos d’esquadra, però amb aquest grau, a més, s’obre la formació en seguretat a Europa”, ha destacat.

 


Per la seva banda, Núria Aymerich, directora de l’ISPC, ha explicat que aquest grau té “una visió holística, global i internacional de la seguretat, innovadora respecte d’altres programes existents, tan a nivell nacional com internacional”. “El graduat en seguretat” ha dit “podrà fer front a riscos, emergències i delictes de tot tipus: medioambientals, químis i nuclears, seguretat alimentària, ciberseguretat o delictes financers”.

 


Segons ha informat Aymerich, amb aquest Grau s’obtindran dues mencions: una de seguretat corporativa, destianda a empreses i institucions en l’àmbit de la seguretat; i una altra, de seguretat internacional, amb una visió global o transnacional, per preveure com poden afectar-nos riscos d’un altre país. D’altra banda, també s’establiran convenis amb empreses perquè els alumnes puguin fer-hi les pràctiques. Així mateix, l’elaboració de tesis doctorals permetrà recollir un coneixement ampli i especialitzat en l’àmbit de la seguretat.

 


El Grau s’estructura en 240 crèdits, organitzats en quatre cursos de dos semestres. El primer curs se centra en la formació en ciències socials i jurídiques; el segon i tercer curs, en la configuració de les mencions, l’oferiment d’eines per a la investigació i la dotació de recursos als estudiants per al desenvolupament de la tasca professional; i en el darrer curs, s’ofereixen dues mencions a triar entre seguretat internacional i seguretat corporativa, tot i que també es podrà triar no inscriure’s a cap menció i seguir un itinerari propi.

 


El personal docent estarà format per professorat de la Universitat de Barcelona (UB), i d’altres universitats i experts en l’àmbit de la seguretat. El nou curs, 2014-2015, començarà el pròxim setembre i les inscripcions es poden fer a partir de demà,  de juny.

Edicions locals