“Cal sumar totes les complicitats possibles entre els que volem exercir una democràcia més activa”

El periodista Vicent Sanchis reflexiona sobre el procés català durant la constitució de la Taula pel Dret a Decidir de Mollet, que es va dur a terme dissabte a la tarda a la Marineta.

Fins a 50 entitats de Mollet s'han adherit al Manifest pel Dret a Decidir, aprovat pel Parlament de Catalunya el passat setembre, i han constituït la Taula pel Dret a Decidir de Mollet. La presentació de la nova plataforma molletana favorable a la consulta del 9 de novembre es va realitzar dissabte passat a la tarda al Centre Cultural La Marineta. L'acte va comptar amb la presència del periodista i vicepresident d'Òmnium Cultural, Vicent Sanchis. “Són 50 entitats de Mollet molt representatives de la ciutat que tenen molt clar un punt en comú, no només el signe del seu vot en la hipotètica consulta, sinó més important encara que volen aquesta consulta”, explica Sanchis.

 

La constitució de la Taula va comptar amb una conferència del mateix Vicent Sanchis i d'un posterior debat entre els assistents a l'acte, que van omplir totes les butaques de l'auditori. “És una reunió per intercanviar parers, per enfortir-nos tots i perquè creiem que val la pena unir-nos, perquè alguns tenim dubtes que la consulta no es pugui fer si no hi ha una pressió popular forta”, assenyala el periodista. Presidint la trobada, al costat de Sanchis, també van participar en el debat, aportant els seus punts de vista, Remei Picart, presidenta d'Òmnium Cultural del Vallès Oriental; Josep Cot, president de la secció local de l'Assemblea Nacional Catalana, i Rafel Sánchez, representant del moviment Súmate. “El bàsic és que el Govern espanyol i el Parlament de Catalunya vegin que al carrer hi ha tensió a favor d'exercir la democràcia de manera més sòlida i participativa”, explica Sanchis.

 

En la conferència de Vicent Sanchis, ex-director del diari 'Avui', col·laborador de 'El Punt-Avui' i professor de la Universitat Blanquerna, el periodista va posar a sobre la taula la seva reflexió personal sobre el procés català. “Cal sumar totes les complicitats que puguem entre la gent que pensa que els catalans tenen dret a exercir la democràcia més activament”, indicava Sanchis, “no és només un assumpte de país sinó també d'exercir la democràcia”. Respecte als pròxims mesos, Sanchis avançava la possibilitat que, des de Madrid, arribi una proposta de pacte fiscal i de blindatge del català i del sistema educatiu català, per tal d'influir en la celebració de la consulta. “Ens ha d'unir la convicció que volem exercir una democràcia més madura, més correcta, que som un col·lectiu que ja s'ha marcat el seu objectiu d'una manera clara i que no ens hem de moure d'aquest camí”, sentenciava Vicent Sanchis.

Edicions locals