Ada Colau se suma al primer aniversari de la PAH Mollet

En el primer any de la plataforma, s'han aconseguit vuit dacions en pagament, dos lloguers socials, una subhasta aturada i reallotjar a dues famílies.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Mollet celebra aquests dies el seu primer aniversari, i ho va voler commemorar d'una manera molt especial, convidant a la cara més coneguda del moviment, l'Ada Colau, perquè realitzés una conferència. La festa d'aniversari va tenir lloc dissabte passat al matí al Teatre de Can Gomà. Durant la celebració es va poder gaudir d'un esmorzar amb xocolata desfeta, un taller de dibuix per als infants i una parada amb articles de la plataforma, on també es podia adquirir el llibre d'Ada Colau i Adrià Alemany '¡Sí se puede!'. El moment àlgid de la jornada, però, va començar amb l'arribada de Colau al recinte, que va agrair als integrants de la PAH Mollet “el seu compromís i esforç diari per aconseguir les fites que s'han assolit”. “Ha estat un any dur i difícil, però estem satisfets perquè hem aconseguit vuit dacions en pagament, dos lloguers socials, hem parat una subhasta i tenim dues famílies reallotjades”, ha declarat Israel Giuffrida, portaveu de la PAH Mollet.

 

En la seva xerrada, Ada Colau ha carregat contra les elits econòmiques i polítiques de la societat. “Aquestes elits, que s'han enriquit i es continuen enriquint, han provocat milers de víctimes silenciades, són els culpables de les situacions límits que han de viure les famílies, que veuen com la seva salut queda perjudicada, que pateixen separacions matrimonials i un llarg etcètera de conseqüències”, ha declarat Colau. L'ex-portaveu de la PAH va recordar que un dia abans es coneixia la notícia d'un home de Mallorca que s'havia tret la vida al no poder pagar el lloguer del seu pis, i que havia deixat una nota demanant disculpes per això. “No ens hem d'acostumar a aquestes notícies, perquè el que està passant no és normal, ens hem de preguntar com a societat fins a on arribarem”, indicava Ada Colau. I culpava a les grans elits del país de conformar un discurs que culpabilitza a les víctimes. “Ens trobem amb una societat empobrida i estafada que, a sobre, se la culpabilitza i que ho viu com un fracàs personal”, i afegia: “El pitjor i el més terrible que ens han fet és convèncer-nos que ser pobres és culpa nostra i que, a més, som impotents, que no podem fer-hi res”. En el seu discurs, Colau animava als membres de la PAH a continuar lluitant pels drets dels ciutadans: “Si no fem res, sí que estem perduts”.

 

Visitar la galeria d'imatges.

Edicions locals