Suècia coneix l’alimentació de les escoles de Mollet

Un grup de cuiners i especialistes en alimentació de la ciutat sueca de Södertälje han visitat Mollet per conèixer qüestions relacionades amb l’alimentació infantil a les escoles.

Dimarts la delegació sueca visitava la nostra ciutat en el marc del projecte ‘Diet por a Green Planet’. L’objectiu d’aquest projecte és treballar per afavorir els hàbits saludables i la introducció del menjar de proximitat i ecològic a les escoles i, en aquest sentit, els tècnics de Suècia van poder conèixer els hàbits alimentaris a les escoles de la nostra ciutat.

 

 

Mollet compta amb una gran capital en aquest àmbit, ja que la meitat del seu terme municipal està format per l’espai natural de Gallecs, que des del 2005 ha fet una aposta per l’agricultura ecològica i compta ja amb 300 hectàrees dedicades a aquest tipus de conreu. Per aquest motiu, un dels principals punts d’interès de la delegació sueca ha estat una visita a l’espai rural de Gallecs, ja que, tal com ha explicat la dietista Justin Huelein, el motiu de la seva visita és l’intercanvi de coneixements.

 

 

El projecte ‘Diet for a Green Planet’ està liderat per l’Ajuntament de Södertälje (Suècia) i hi participen els ajuntaments de Moletai (Lituània), Lomza (Polònia) i Mollet del Vallès, amb l’objectiu d’aprendre de l’experiència i la bona pràctica de Södertälje.

 

Edicions locals