El govern municipal diu prou a l’incivisme d’alguns propietaris de gossos

El govern de Mollet ha iniciat una campanya per lluitar contra l’incivisme que mostren alguns propietaris de gossos. La campanya, que es fa de manera conjunta entre la Policia Municipal i els agents cívics, s’intensifica coincidint amb els mesos d’estiu,

La campanya es basa en un increment del control sobre les persones propietàries d’animals, sobretot gossos, amb l’objectiu d’evitar o sancionar actituds incíviques, com no recollir els excrements o no portar l’animal lligat. La campanya s’ha iniciat el mes de juny, ja que, amb la calor de l’estiu i la major afluència de ciutadans als espais verds i la via pública, augmenten les molèsties que l’incivisme d’alguns propietaris provoca a la ciutadania.

 


Els agents cívics informen els propietaris sobre les seves obligacions, alhora que poden alertar aquells que no tinguin una actitud correcta. Al mateix temps, també hi ha agents de la Policia Municipal de paisà que controlen i sancionen els incívics. La campanya es durà a terme, de manera puntual, a tots els barris de la ciutat.

 


Ens els primers 10 dies de campanya, ja s’han fet 5 denúncies per  no recollir els excrements, i 3 per no portar lligats gossos considerats perillosos i, a més, sense morrió. Les sancions per incompliment d’aquestes normes incloses a l’Ordenança tinença d’animals de companyia poden anar dels 100 als 400 euros, segons la gravetat.

 


A l’altra banda de la balança, hi ha els propietaris cívics i responsables que respecten la convivència i estan compromesos amb una ciutat cívica i neta, als quals l’Ajuntament els agraeix el seu esforç.

Edicions locals