El Gran Mestre peruà Miguel Muñoz s'imposa en el Memorial Ezequiel Martín d'escacs

En la 7a edició del Torneig, que es va disputar diumenge al pavelló Riera Seca, hi van participar 110 jugadors, entre els que s'hi comptaven quatre grans mestres internacionals.

Fins a 110 jugadors d'escacs es van donar cita diumenge passat al pavelló Riera Seca per participar en la 7a edició del Torneig Internacional d'escacs Ezequiel Martín. Poc a poc, el Memorial s'ha anat consolidant en el circuit mundial, com ho demostra el gran nivell exhibit pels participants. Enguany, hi han assistit 4 grans mestres internacionals, 12 mestres internacionals, 5 mestres FIDE, una gran mestra femenina internacional i 6 mestres catalans. El Memorial, organitzat pel Club d'Escacs de Mollet, s'ha dividit en dues categories: el grup sub-16, que ha comptat amb 21 jugadors, i el Torneig Internacional, que han disputat 89 jugadors.

 

El guanyador absolut va ser el gran mestre peruà, nacionalitzat espanyol, Miguel Muñoz. En la seva lluita pel primer lloc, Muñoz va quedar empatat a 7,5 punts de 9 possibles amb el jove campió absolut de Colòmbia, el mestre internacional de 16 anys, Joshua Ruiz, que al seu torn va finalitzar en segona posició, després de disputar un torneig impecable. El jove mestre internacional català Robert Alomà va ser tercer de la classificació final i el millor molletà va ser el mestre català Javier Amores.

 

 

 

 

En la categoria sub-16, el guanyador va ser Sergi Baillés, del Club d’Escacs Mollet, que es va imposar clarament amb 7,5 punts inapel·lables. En aquesta mateixa categoria, es va inscriure també el jove talent sub-12 de Perú, Gonzalo Quirhuayo, actual campió panamericà de la categoria, que va captivar pel seu joc.

Edicions locals