El molletà Joan Gabarrón finalitza la prova ciclista Quebrantahuesos

La cursa, que transcorre pel Pirineu aragonès, recorre més de 170 quilòmetres i corona quatre grans ports de muntanya. Gabarrón va finalitzar la prova en 10 hores i 13 minuts.

Joan Gabarrón, integrant del Club Ciclista Plana Lladó, va fer realitat el passat cap de setmana un somni per a tots els ciclistes aficionats, disputar la 24a cursa de gran fons Quebrantahuesos, que se celebra a Sabiñánigo, en ple Pirineu aragonès. La prova congrega un gran nombre d'aficionats any rere any, degut a la seva dificultat i al seu marc incomparable. Enguany s'hi havien inscrit més de 10.000 participants. El tret de sortida es va donar a les 7.30h i el pilot va enfilar 15 quilòmetres d'autovia en direcció cap a Jaca. Pocs quilòmetres després, s'ascendia al primer gran port de la cursa, el Somport (1.640m d'alçada i 28 quilòmetres de pujada). El pendent als 6 quilòmetres finals arribava fins al 8%. Gabarrón coronava el cim a les 2 hores i 20 minuts de carrera.

 

Després de 40km de baixada, els ciclistes afronten la segona gran muntanya, el Marie Blanque que, malgrat ser menys alt (1.035m i 10km de pujada), té una part final demolidora amb els 4 últims quilòmetres amb un pendent de fins al 13%. Gabarrón arriba al port quasi cinc hores després de la sortida. A aquesta alçada, el molletà ja havia recorregut 99 quilòmetres. El tercer port es converteix en un autèntic trencacames. Es tracta del Portaler (1.794m d'alçada i 28km de pujada). El pendent es va alternant entre el 5 i el 7%. Joan Gabarrón comença l'ascens amb un grup, però poc a poc els seus integrants es van despenjant i corona el port tot sol. Les seves cames ja porten 150 quilòmetres pedalant i unes 9 hores a sobre la bici.

 

L'últim escull de la prova és el port d'Hoz de Jaca (1.272m). L'ascens és de només 2,3 quilòmetres, però amb un pendent constant d'11%. Malgrat l'esforç que ha realitzat durant tot el matí, Joan Gabarrón agafa un ritme constant i corona amb una certa tranquilitat. “Arribo a dalt millor del que em pensava”, declara el ciclista. En la baixada final cap a Sabiñánigo, el molletà se suma a un grupet que el permet recuperar forces fent relleus. Joan Gabarrón passa per la línia d'arribada 10 hores i 13 minuts després de la sortida i havent pedalat un total de 174 quilòmetres. Gabarrón destaca el bon ambient de la cursa i la quantitat d'aficionats que s'aplegaven a les pujades per animar els ciclistes. “La valoració que faig és bona com a experiència en una marxa gran; la duresa dels ports es fa cada vegada més pesada pel quilometratge que es porta, i he anat regulant molt per la meva inexperiència en aquests tipus de marxa i per poder arribar al final”, ha assenyalat i avança: “Ara mateix no sé si l'any vinent hi tornaria... Ha de passar el temps”.

Edicions locals