Un projecte solidari de l'entitat Mollet amb Cuba comença a donar fruits

El pla Herbisalud, que va crear el 2011 horts urbans al poble de El Cerro (Cuba), aplega un gran suport de tot el municipi i es planteja ampliar les seves aportacions gratuïtes a la comunitat.

L'entitat Mollet amb Cuba recapta durant tot l'any fons per dur a terme projectes solidaris a l'illa caribenya. Aquesta setmana l'associació ha rebut molt bones notícies respecte al pla Herbisalud, que es duu a terme al municipi de El Cerro. El projecte es va iniciar l'any 2011 en col·laboració amb el Policlínico Abel Santamaria de la localitat i es basava en la creació d'horts urbans que serien treballats pels avis del centre mèdic. D'aquesta manera, la gent gran tindria una motivació i realitzaria una activitat diària. A la vegada, els aliments cultivats s'administrarien als casals d'avis i els centres escolars del poble. El Dr. Ramón Sánchez, responsable del projecte a Cuba, s'ha posat en contacte aquesta setmana amb l'entitat per explicar-los que Herbisalud està tenint “molt bons resultats” i està beneficiant a molts veïns de la contrada. A més, gràcies a les últimes reformes econòmiques que s'han dut a terme a Cuba, els avis que participen dels horts urbans podran vendre l'excedent de productes, que no es donen gratuïtament a menjadors i serveis socials.

 

Els responsables del projecte Herbisalud tenen l'objectiu d'ampliar aquests donatius a menjadors socials, casals d'avis i escoles; i, a la vegada, implicar a tota la comunitat per a que cedeixin terrenys per augmentar els horts urbans. A més, volen iniciar un projecte escolar, per a que els infants de primària aprenguin els diferents tipus d'aliments conreats i les herbes medicinals, per a motivar-los i formar-los. L'objectiu final és que el projecte sigui sostenible per ell sol i compti amb el recolzament de tot el municipi de El Cerro. De fet, suposarà també un espai de coneixement i servirà per pal·liar les mancances alimentàries que puguin tenir els veïns. Des de Mollet amb Cuba, es valora molt positivament aquests avenços del projecte Herbisalud, que es va finançar gràcies a la recaptació de les diferents activitats de l'entitat i del Sopar anual de solidaritat amb Cuba de l'any 2011, que va comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament.

Edicions locals