La PAH aconsegueix unanimitat en la seva moció

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Mollet demana rapidesa, transparència i efectivitat a l’Ajuntament en temes d’habitatge.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Mollet va ocupar dilluns el Consistori per demanar que s’aprovés una moció per sancionar a les entitats financeres i altres grans empreses que tinguin immobles permanentment desocupats. La PAH declara haver presentat aquesta moció a l’Ajuntament fa mesos i haver rebut unes modificacions amb les que no estaven d’acord. De la seva banda, la regidora d'Urbanisme, Mireia Dioníssio, assegurava que la moció "no s'ha presentat a l'Ajuntament de manera oficial fins dilluns al matí".

 


“Fa cinc mesos es va crear una taula de treball amb tots els grups municipals per treballar sobre el tema. També hem mantingut tres reunions amb l’Ajuntament però sense obtenir informació clara. L’última reunió estava prevista pel 19 de maig però es va haver de cancel·lar i encara estem esperant alguna resposta”, explica l’Esther Guillén, membre de la PAH de Mollet.

 


La moció es va portar al Ple com a urgent i es va aprovar per unanimitat. Francisco Navarrete, un dels membres de la PAH, va realitzar una intervenció durant el ple on recordava la gran problemàtica que existeix en temes d’habitatge i la greu situació que viuen moltes famílies. "A Catalunya entre 2011 i 2012 han augmentat un 50% els suïcidis i aprovar mocions com aquesta significa salvar vides”.

 


Tots els grups municipals van donar suport a la moció presentada per la PAH de Mollet, tot i que la oposició criticava al govern municipal per canviar d’opinió a l’últim moment. De la seva banda, l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, assegurava que l’important és poder arribar a l’acord entre tots i recordava que des del govern municipal “hem treballat molt, i demano excuses si ens hem equivocat, però la nostra voluntat ha estat treballar plegats per poder resoldre problemes”.

 


Un cop finalitzat el Ple i assolit l’objectiu proposat els membres de la PAH van desocupar el Consistori.

Edicions locals