ICV-EUiA exigeix al govern que es repensi el sistema de ‘grua-exprés’

La nostra ciutat ja disposa de la ‘grua-exprés’, un nou sistema que permet a l’empleat de la grua retirar un vehicle mal aparcat a la via pública sense la presència física d’un policia.

Des de l’1 de maig està en funcionament el sistema ‘grua-exprés’, que permet als gruistes retirar els vehicles que estiguin mal aparcats sense la necessitat de que un policia municipal hagi d’anar personalment a comprovar la situació del vehicle i posar la multa. A partir d’ara els empleats de les grues podran fer una fotografia al cotxe i enviar-la a la comissaria a l’instant, on un agent tramitarà la corresponent denúncia.

 

 

En la secció de preguntes del passat Ple municipal, ICV-EUiA preguntava al govern municipal sobre els canvis, tot destapant “unes intencions del govern municipal que fins aleshores eren desconegudes”, critiquen des la Coalició. “Una vegada més el govern actua sense cap informació prèvia a la ciutadania i només el fet de destapar aquesta situació ha fet que informessin de les seves intencions”. ICV-EUiA també critica “l’afany recaptatori d’aquest Ajuntament” i adverteixen que “si els radars ja han creat crítiques entre la ciutadania, la ‘grua-exprés’ no farà més que augmentar la sensació de persecució recaptatòria que tenen molts molletans”.  La Coalició molletana exigeix al govern de la ciutat que “es repensi aquest nou funcionament de la grua, que es parli amb la ciutadania i que no se signin compromisos amb empreses externes que, com en el cas dels radars, puguin condicionar en el futur les decisions sobre aquest sistema”.

 

 

Aquest funcionament ja ha creat polèmica en les ciutats on s’ha implantat ja que dóna més responsabilitat als gruistes i suprimeix una de les tasques que fins ara realitzava la Policia Municipal.

 

Edicions locals