Mollet, pionera contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Mollet i l’empresa Endesa han signat un conveni per tal de coordinar accions dirigides a lluitar contra la pobresa energètica.

L’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, i la directora general de la companyia Endesa, Isabel Buesa, han signat un conveni de col·laboració per coordinar accions que evitin el tall de subministrament d’electricitat. La regidora de Serveis Socials, Ana Mª Diaz i diversos representants d’Endesa també han estat presents la signatura d’aquest acord.

 


Concretament, Endesa es compromet a facilitar al consistori la forma de pagament dels ajuts municipals per evitar el tall de subministrament sense l’aplicació de cap interès de demora o comissió. Així mateix, deixarà en suspens el tall d’electricitat quan rebi la comunicació, per part de la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Mollet, que el titular del servei és subjecte d’un ajut en matèria de pobresa energètica. Per tant, aquest conveni garanteix a la família usuària dels Serveis Socials que no es veurà afectat pel tall de subministrament, i a la vegada, s’agilitza el pagament de l’ajut.

 


Amb aquest acord, el segon a Catalunya d’aquestes característiques, després de la ciutat de Barcelona, l’Ajuntament de Mollet i la companyia Endesa mostren el seu compromís de coordinar accions que evitin el tall de subministrament d’electricitat a les famílies més desfavorides de la ciutat i també ofereix la possibilitat de pagament fraccionat per aquelles famílies que no tenen ajuts municipals.

 


L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha valorat molt positivament la signatura d’aquest acord amb Endesa, “perquè reflecteix el concepte que sempre hem defensat de justícia social, i escenifica el compromís municipal de continuar donant resposta a les necessitats socials de la ciutat. L’Ajuntament de Mollet continuarà posant a l’abast de les famílies més desfavorides els mitjans necessaris per cobrir les necessitats bàsiques, entre les quals es troben els costos derivats del manteniment dels subministraments de la llar”.

 


En aquest sentit, la directora general d’Endesa a Catalunya, Isabel Buesa, ha subratllat la importància de l’acord subscrit: “En aquests moments de context social difícil, Endesa es mostra sensible a aquesta realitat i, per això, està satisfeta de cercar els mecanismes més idonis per facilitar una solució per a aquelles persones que es troben en situacions de vulnerabilitat econòmica”.

Edicions locals