Ricard Mira rep el guardó de Mestre Artesà Escultor

L’escultor de Martorelles, Ricard Mira, rebia dilluns el guardó de Mestre Artesà Escultor de la mà del president de la Generalitat, Artur Mas.

Dilluns Ricard Mira, escultor martorellenc, rebia la màxima distinció que fa la Generalitat de Catalunya als artesans que han destacat de manera excepcional en l’exercici de la seva professió. Així, dilluns el Palau de la Generalitat acollia l’acte de lliurament de guardons a uns quinze artesans de Catalunya, que estava encapçalat pel president de la Generalitat, Artur Mas. Aquest reconeixement és fruit de la petició que va fer la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorelles a la Generalitat.

 


Tal com explica l’escultor al seu web, “la tècnica que m’agrada més és la forja en fred, és a dir, tallar, mecanitzar, doblegar i soldar el ferro. De fet, encara que també utilitzo altres metalls (i fins i tot materials com la fusta, les rajoles o les pedres), la majoria de les meves escultures les faig reciclant ferralla que prové de la indústria metal·lúrgica de Martorelles. Mira continua explicant que “a més, faig servir sovint l’acer corten, sobretot en les escultures públiques, perquè els dóna un acabat interessant”. 

Edicions locals