L’Onze de Setembre i el Tricentenari a moció

El govern municipal presentarà una moció al Ple d’avui dilluns sobre l’Onze de Setembre, que enguany coincideix amb la commemoració del Tricentenari.

Avui dilluns a les 19h tindrà lloc el Ple del mes de juliol. El govern municipal hi presentarà una moció relativa a la celebració de la Diada de l’Onze de Setembre i la commemoració del Tricentenari.

 

 

Com és habitual, aquesta moció destaca el caràcter institucional i unitari que té la celebració de l’Onze de Setembre a la ciutat, amb l’Ofrena floral al monument de Rafael Casanova. Enguany, a més, es destaca el Tricentenari  com a una ocasió per commemorar els fets històrics que expliquen una part del que som avui i afecten el que podem ser en el futur.

 

 

La moció recull que el Tricentenari ha de servir per reimaginar el futur de Catalunya i expressar la voluntat del poble de prendre part activa en “el repte de dissenyar un horitzó desitjable en tots els aspectes. És un oportunitat única per repensar el nostre futur col•lectiu en un context de gran efervescència social.” Per això, diu que cal convocar la ciutadania a un procés de reflexió col•lectiva i de diàleg per decidir el millor futur  pels ciutadans i  on  cap  opinió quedi exclosa.

 

 

Per últim, el govern municipal proposa que, per tal de commemorar el Tricentenari, quedi hissada de manera permanent al pal del monument a Rafael Casanova la senyera.

 

Edicions locals