La Capella de Música Santa Maria participa al Festival Internacional de Música de Cantonigròs

Del 17 al 20 de juliol se celebra a Vic el Festival Internacional de Música de Cantonigròs i la Capella de Música Santa Maria participarà divendres amb la seva actuació.

Aquesta és la primera vegada que la Capella de Música Santa Maria participa en el Festival Internacional de Música de Cantonigròs, que agrupa formacions musicals d’arreu del món. Enguany el festival celebra la seva 32ena edició amb més de 30 grups amateurs de cant coral i danses populars de més de 20 països diferents.

 

 

La peça musical d’obligada interpretació per a tots els cors és la sardana L’Empordà, del mestre Enric Morera. A més, la Capella de Música Santa Maria presentarà també, en les tres obres lliures, peces dels autors A. Bruckner, A Pérez Moya i T. L. Victoria.

 

 

L’objectiu del festival és divulgar la llengua catalana a través de l’art i la cultura i els diferents participants competiran en diverses modalitats: cors mixtos, cors infantils, cors femenins i danses folklòriques. A més, a banda dels concerts oficials, els diversos grups participants al certamen oferiran breus recitals i balls al carrer i en residències i hospitals de Vic i la comarca d’Osona.

 

 

L’any 1996 la Generalitat de Catalunya va atorgar al Festival Internacional de Música Coral la Creu de Sant Jordi per la seva contribució al foment de l'intercanvi cultural amb països d'arreu del món i per la projecció internacional de Catalunya i de la seva música. L’any 2000 el festival va rebre el Premi d'Honor de la Fundació Jaume I com a reconeixement a la seva dedicació constant i lleial al servei de la cultura dels Països Catalans. Al 2003 va rebre el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya, pels seus vint anys continuats d'activitat en el desenvolupament i foment de la cultura.

 

Edicions locals