Andreu Soldevila, del Bicis Esteve, guanya el 34è Critèrium del Vallès

L'equip gironí del Bicis Esteve guanya també la classificació per equips i el premi de Metes Volants. El 34è Critèrium ha estat el més ràpid, amb un temps de poc més de dues hores.

El 34è Critèrium ciclista del Vallès-Gran Premi Diputació serà recordat com un dels més ràpids que s'han disputat. Aquest passat diumenge els primers classificats de la prova van arribar en poc més de dues hores, el que implica una velocitat mitjana superior als 43 km/h, el millor registre de la cita fins ara. El guanyador del Critèrium va ser Andreu Soldevila, de l'equip gironí Bicis Esteve, que va arribar en solitari amb 28 segons d'avantatge. Soldevila es va poder escapar d'un grup d'escapats a 40 quilòmetres de la meta i va dosificar la diferència fins al final de la prova. En la categoria junior, el primer classificat ha estat Corentin Navarro, de l'equip VC La Pomme Marseille. En total, hi van participar 65 ciclistes, provinents d'arreu, com ara Benicàssim, Girona, Palafrugell, Sant Boi, Osca o França, entre d'altres, a més del club amfitrió, el Club Ciclista Mollet.

 

La prova va començar puntualment a les 10.30h i, des del principi, el pilot va agafar un bon ritme de cursa. La Meta Volant estava localitzada a Santa Eulàlia de Ronçana i el primer en travessar-la va ser Lluc Roura, del Bicis Esteve. No va ser fins al primer port de muntanya, a l'alt de Sant Feliu de Codines, que el pilot es va començar a fragmentar. A partir d'aquest punt, un grup d'una trentena de ciclistes es va escapar. Al quilòmetre 52, a falta de 40 per a la meta, Andreu Soldevila va pegar una estirada i va agafar un avantatge de gairebé un minut. A partir de llavors, Soldevila va anar dosificant aquesta distància fins a la línia de meta, que va creuar 28 segons abans de la resta de corredors. El primer representant del Club Ciclista Mollet va ser Oriol Beltran, que va quedar en 10a posició. El club Bicis Esteve, amb seu a Calonge (Girona) va guanyar la classificació per equips, i Francisco Galván, del Huesca La Magia, va ser el primer en muntanya.

Edicions locals