Gallecs es torna a fer sentir en la seva Festa Major

La festivitat torna a ser un èxit de participació i públic. Per a l'any vinent, l'Associació de Veïns comptarà amb la col·laboració del Consorci i l'Associació Agroecològica en un acord a tres bandes per fer créixer la Festa.

La Festa Major de Gallecs ha tornat a ser un èxit enguany, com ja és habitual any rere any, amb la participació de bona part dels seus veïns. La majoria de les activitats durant el passat cap de setmana van aplegar un bon nombre de públic, tot i que la climatologia va provocar un parell d'incidències. Divendres a la nit, la pluja va fer acte de presència, i va provocar que dels quatre concerts programats, només es poguessin dur a terme tres. L'altre acte que es va veure perjudicat va ser la Diada Castellera de diumenge al migdia. El vent no es va voler perdre la festivitat, i va bufar amb tanta força que va fer malbé algunes de les carpes que s'havien instal·lat. Tanmateix, la valoració global és positiva. “Per la resta, va ser perfecte, la Festa Major és un moment màgic, perquè veus que la gent està relaxada i contenta durant aquests dies”, explica Pol Ansó, president de l'Associació de Veïns de Gallecs.

 

Com també és tradició, la Festa Major de Gallecs ha tingut un caire reivindicatiu. Aquest any els veïns han criticat la venda per part d'Incasòl d'un solar per construir-hi una nau industrial i han llegit un manifest en contra a manera de pregó de les festes. La Festa Major és un bon moment per fer sentir la seva veu en un ambient lúdic i festiu. “Tenim un públic molt maco, de totes les edats, i hi ha un ambient de festa molt saludable”, indica Ansó.

 

La Festa d'enguany ha acabat amb una bona notícia per a la seva organització: l'anunci d'un acord entre l'Associació de Veïns, el Consorci de Gallecs i l'Associació Agroecològica per col·laborar plegats en l'edició de l'any vinent. “Serà una nova etapa, ja que aquest acord pot servir per allargar més els dies de Festa Major i oferir més actes dels actuals”, ha avançat Pol Ansó. Durant els darrers sis anys, l'Associació de Veïns ha estat l'encarregada d'organitzar la Festa Major. Aquest acord a tres bandes es tradueix en un impuls per fer créixer la festivitat. Les tres entitats s'han emplaçat al mes de setembre per començar a treballar de cara a la Festa Major de l'any vinent.

Edicions locals