La molletana Teresa Pons, Mestra Artesana 2014

La Generalitat ha atorgat el Diploma de Mestra Artesana a la molletana Teresa Pons per la seva llarga trajectòria professional.

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, lliurava a principis de juliol els diplomes per reconèixer el mestratge de 42 artesans catalans. Una de les personalitats reconegudes ha estat l’herbolària Teresa Pons per la seva llarga trajectòria professional, amb investigació i creació de noves formulacions i amb difusió de les fórmules obtingudes a altres professionals. Per obtenir el Diploma de Mestre Artesà cal comptar amb una experiència de més de quinze anys de professió i destacar en aspectes com la potenciació de l’ofici, la formació i la incorporació de disseny i innovació al procés artesanal.

 


“Fa 40 anys que vaig començar a treballar amb els principis actius de les plantes i aquest món em va fascinar”, explica la Teresa recordant els seus inicis. “He fet cursos als Estats Units, on estan molt avançats en aquesta matèria, i he investigat centenars de productes provinents d’altres països on fa molts anys que estudien les propietats de les plantes” continua Pons.

 


“Al cap de molts anys d’estudi vaig començar a crear les meves pròpies fórmules que m’han permès tenir productes propis que ara han rebut un reconeixement molt important”. Actualment l’herbolària Teresa Pons disposa de més de 35 fórmules registrades.

 


La Teresa disposa d’establiment propi a la nostra ciutat, el Centre Dietètic i Herboristeria que està situat al carrer Gaietà Ventalló, 9.

Edicions locals