Una festa de tots i per a tots

La trobada al carrer, sentint-nos part d’un tot, és l’essència que defineix millor la Festa Major de la nostra ciutat, on la tradició és un signe identitari que renovem amb il•lusió i amb empenta. És la nostra Festa Major, que ens dóna l’oportunitat de sentir-nos part d’una comunitat que conviu cívicament i que vol ser cada vegada més una ciutat de progrés.

 

 

La nostra Festa Major és activa, cívica, participativa i solidària i, tot i que cada any és un èxit, sempre busca innovar i arribar a un públic més ampli. Aquest any tenim el pregó d’Anna Simon, una molletana molt televisiva. Sempre ens fa il•lusió que torni a casa una persona que és coneguda molt més enllà de nosaltres i que es converteix en un bon representant de Mollet. Vagi per endavant el meu agraïment per voler compartir amb nosaltres aquestes jornades tan especials.

 

 

El programa és extens i ple de propostes interessants que organitzem amb una bona eficiència de recursos, i amb la gran col•laboració de les més de vint entitats que ens ajuden a fer una gran Festa Major. Tenim actuacions que s’han consolidat amb molt èxit, com els concerts nocturns a la terrassa del Museu, o el cinema a la fresca al parc de la Pruneres, cinema per a tothom. I unes novetats: una jornada de jocs en família, per a tots els públics, per gaudir de la diversió, la competició i la cooperació; i un taller de circ, per aprendre a fer de trapezista, caminar damunt d’un fil, anar amb monocicle... Realment emocionant!

 

 

Vull donar les gràcies a totes les entitats que organitzen amb nosaltres la Festa i la fan més gran. És un agraïment sincer, ben conscient que, sense aquestes aportacions, no podríem tenir mai la festa que tenim. I un especial esment a les colles de Morats i Torrats, que aquest any celebren vint anys i que, per primer cop, tenen com a màxims representants a dues dones! Crec que podem dir que hi ha un abans i un després de la Festa Major, amb l’aparició de les colles i el seu reconegut activisme per fer una festa participativa, imaginativa i divertida. Per molts anys més!

 

 

Us desitjo una molt bona Festa: és la festa de tots nosaltres, molletans i molletanes. Ens hi retrobem!

 

 

 

Josep Monràs i Galindo  |  Alcalde

 

Edicions locals