Concentració contra la violència de gènere

Divendres passat una trentena de persones es concentrava davant de l’Ajuntament per condemnar la violència de gènere.

Un grup de ciutadans i ciutadanes de Mollet es reunia divendres per mostrar el seu rebuig contra la violència de gènere a causa dels incidents ocorreguts durant els últims dies i les agressions sexuals i masclistes en esdeveniments festius de diferents municipis d’Espanya durant l’estiu.  “Volem estar al costat de les dones víctimes de la violència masclista i demanar al govern de l’Estat i a la Generalitat de Catalunya que aboqui els recursos necessaris que fan falta  per pal•liar aquesta xacra social que mata a dones”, explica Lluïsa González, una de les assistents a la concentració.

 


Segons dades de l’Observatori de Violència Domèstica i de Gènere, les morts per violència de gènere respecte a l’estiu de l’any passat s’han duplicat, tot i que són semblants a les de l’any 2012. “Durant les vacances és quan la parella conviu més i apareixen situacions que per desgràcia algunes vegades acaben amb la mort”, explica González. També, segons explica González, cal tenir en compte la situació personal i econòmica de moltes persones ja que “la crisi fa que moltes parelles hagin de conviure sota un mateix sostre quan realment no volen estar-hi”.

 


Durant la concentració es va llegir un manifest que, entre d’altres coses, reclama una legislació que abordi de manera integral la violència de gènere i la protecció dels drets humans de les dones.  “En els darrers quatre anys, des de que van entrar els governs més conservadors, els avantatges i drets civils que s’havien aconseguit han anat minvant i això ha dificultat l’accés als serveis d’atenció a les dones”.

Edicions locals