Mollet aposta pels menjadors ecològics i de proximitat amb el projecte ‘Diet for a Green Planet’

Des de dimarts i fins dissabte, Mollet acull una vintena de representants polítics i tècnics de les ciutats de Södertälje (Suècia), Lomza (Polònia) i Molétai (Lituània), en la II Conferència Transnacional per treballar en el projecte ‘Diet for a Green Pla

Dimarts la delegació europea era rebuda per l’alcalde, Josep Monràs, i la regidora d’Educació, Alícia Domínguez, a la Casa de la Vila. A través del projecte ‘Diet for a Green Planet’, cada un d’aquests municipis està implantant el menjar ecològic i de proximitat i els hàbits saludables que hi són relacionats entre els seus ciutadans, majoritàriament a través dels menjadors d’institucions públiques.

 


Mollet forma part d’aquest projecte amb el gran valor que li dóna la zona rural de Gallecs i la producció creixent d’agricultura ecològica que s’hi fa. “Amb aquest projecte complim un dels compromisos del govern municipal, reflectit en el Pla d’Actuació Municipal (PAM), d’aprofitar la proximitat amb Gallecs i la producció ecològica dels pagesos locals i, a més, tornem a ser referent mundial”, explica Monràs.

 


El projecte té tres objectius bàsics: introduir hàbits de vida saludable, afavorir els productors i pagesos locals i reduir la contaminació del medi ambient. “A través del que mengem i segons com ho mengem podem cuidar el nostre planeta”, afirma la regidora d’Educació i Salut, Alícia Domínguez.

 


‘Diet for a Green Planet’ es va iniciar l’any 2013 per aprofitar la bona experiència del municipi suec de Södertälje, que actualment serveix 24.000 àpats ecològics en els menjadors públics. A Mollet, aquest curs les escoles bressol municipals han introduït el concepte ‘Diet for a Green Planet’ en el seu menú diari. Durant aquest curs es farà una valoració de l’experiència i el proper pas serà implantar-ho en l’Institut de Serveis als Discapacitats, ja que són centres que depenen directament de l’Ajuntament.  Actualment s’està treballant en l’elaboració d’un document que reculli el compromís de la ciutat amb el concepte ‘Diet for a Green Planet’ i que s’haurà d’aprovar en el Ple municipal.

 


També, dimecres La Marineta acollia una jornada de treball en la qual han participat la delegació europea, tècnics de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal, així com totes les persones que col·laboren amb el projecte a nivell molletà.  Durant el cap de setmana, a més, es farà difusió del projecte a la Fira d’Artesans.

Edicions locals