“El curs escolar no comença amb normalitat”

ICV-EUiA alerta que el nou curs escolar està marcat per retallades, manca de personal, incerteses i l’aplicació de la nova llei.

La Coalició critica al govern de l’estat i a la Generalitat per les polítiques d’educació que empitjoren la feina feta fins el moment. També, des d’ICV-EUiA es demana a l’Ajuntament de Mollet que col·labori “de manera estreta amb els equips docents per tal que el curs es desenvolupi de la millor manera possible i per fer front als reptes que es presenten”.

 


Així, des d’ICV-EUiA critiquen l’aplicació de la nova llei perquè “té un contingut antidemocràtic, d’atac a la immersió lingüística, contrari a la laïcitat, en contra de la cohesió social, amb menys possibilitats de millora en alumnes amb dificultats, oblida l’educació de les persones adultes i proporciona menys capacitat a les famílies per participar en l’educació dels seus fills”.

 


A més, la Coalició també critica a CiU per “l’eliminació del finançament a les escoles bressol municipals i a les escoles de música, el retard en el pagament de les beques menjador a les escoles, la desaparició de la partida dels programes de cohesió social, la desaparició total del finançament de les activitats de les AMPA, l’empitjorament de les condicions laborals del professorat, la reducció de la plantilla, el manteniment del concert a les escoles que segreguen per sexe, la reducció del pressupost d’educació un 22%”. També, expliquen que  el PIB català dedicat a Educació és del 3,6% davant del 5,2% en el conjunt de països de la UE.

Edicions locals