Montserrat Tura presenta el seu llibre al Casal Cultural

Dimecres de la setmana passada Montserrat Tura i Camafreita presentava el seu llibre ‘Estirant el fil. Quan el PSC va abandonar el catalanisme’ al Casal Cultural.

L’exalcaldessa de la nostra ciutat, Montserrat Tura, presentava als molletans el llibre que porta per títol ‘Estirant el fil. Quan el PSC va abandonar el catalanisme’ en un acte obert a tota la ciutadania al Casal Cultural. Tal com Tura el descriu, es tracta d’un llibre de reflexió política vinculat amb les vivències personals de l’autora. “No és una bibliografia ni una lliçó de política, sinó un llibre que reflexiona sobre l’actual situació política però vinculat i encadenat amb llocs i moments de la meva vida i, per tant, Mollet hi surt de manera protagonista però no és un llibre només de la ciutat”, assegura Tura.

 


El subtítol del llibre, ‘Quan el PSC va abandonar el catalanisme’,  deixa veure l’allunyament dels ideals polítics que Tura sempre ha defensat. “Hi ha una reflexió que entronca amb tot el que he defensat al llarg de la meva vida i no hi ha un dia concret de trencament sinó un procés de lideratge, de reivindicació i d’ampliació de l’horitzó nacional fet des de l’esquerra i el socialisme” explica Tura. A partir d’aquest moment Tura creu que” hi ha una decisió d’apartar aquest tema per considerar-lo excessivament problemàtic i trencar amb aquest fil que si s’hagués mantingut seria avui la posició central d’aquest país, és a dir, la reivindicació del socialisme catalanista però amb un discurs ferm de defensa de Catalunya sense desmerèixer cap posició política”.

 


En referència al procés independentista escocès, Tura assenyala que la principal diferència “és que el govern del regne unit accepta que ha guanyat les eleccions un partit que porta en el seu programa la realització d’un referèndum, per tant, les persones d’escòcia volen aquest referèndum i el govern ho accepta. Ells han intentat que guanyi el 'no' i això el legítim. La diferència és que si un partit porta una cosa molt destacada en el seu programa i guanya per majoria, cal saber reconèixer-ho”.

 

 

Edicions locals