Crida per Mollet celebra la seva segona assemblea

Més d’un centenar de persones es reunien dijous al Casal Cultural per assistir a l’assemblea oberta organitzada per la Crida per Mollet amb l’objectiu de crear un full de ruta per a les properes eleccions municipals.


El Casal Cultural acollia dijous la segona assemblea oberta de la Crida per Mollet, on més d’un centenar de persones van debatre sobre el nou mètode participatiu i democràtic per escollir als candidats, sobre els eixos programàtics i el mètode per elaborar un programa electoral i sobre quin seria el calendari a seguir al 2015. El màxim òrgan de decisió de la Crida per Mollet és l’assemblea però la formació també disposa de diverses comissions de treball (de Programa, Candidatura, Organització, Comunicació, Finances i Confluència).

 

 

Com a tret diferenciador, la Crida per Mollet utilitzarà una nova metodologia per a l’elecció dels candidats, tot fent un procés de dues fases: mètodes assemblearis i primàries obertes. En la primera fase, tal com expliquen des de la formació, “la Comissió de Confluència parla amb totes les sensibilitats per tal d’anar trobant consensos, alhora que la Comissió de Candidatura planteja els criteris que hauria de complir la llista en termes de paritat de gènere, representativitat, pluralitat, etc.”. A mitjans de desembre se celebrarà una assemblea consultiva on tots els participants proposaran els noms de les 7 primeres persones que per a ells formarien una candidatura ideal. D’aquesta dinàmica sortirà una llista ordenada que es posarà a debat en assemblea, per tal de retocar el que calgui per complir els criteris aprovats i les disponibilitats de les persones proposades.

 


Sobre els principals eixos del programa electoral es va acordar treballar “contra la pobresa i desigualtat, per una ciutat amb tots els drets garantits, per un Ajuntament participatiu, democràtic i transparent, i per una ciutat habitable i sostenible”. Durant les pròximes setmanes s’organitzaran trobades obertes per debatre sobre cadascun d’aquests eixos, que culminaran en unes jornades programàtiques a meitat de novembre.

 

 

Durant l’assemblea també es va aprovar una resolució sota el títol ‘Crida a la confluència per guanyar Mollet’ amb l’objectiu que “tots els actors del moviment popular molletà treballem per cercar camins d’unitat, amb l’objectiu crear una candidatura capaç de guanyar les eleccions municipals i recuperar l’Ajuntament per a la ciutadania”.

 

 

Durant les properes setmanes la Crida per Mollet realitzarà trobades obertes als diferents barris de la ciutat. La primera serà divendres 3 d’octubre a Can Borrell.

 

 

 

Edicions locals