El CEM celebra les seves jornades

Durant aquest mes se celebren les XVII Jornades del CEM, que enguany estan dedicades a la industria tèxtil de la nostra ciutat.

El Centre d’Estudis Molletans (CEM) dedica les jornades d’enguany a donar a conèixer a través d’activitats i conferències el passat tèxtil de Mollet, després d’estar estudiant la temàtica durant mesos. Les Jornades tenen com a epicentre aquest cap de setmana, però s’allargaran durant tot el mes d’octubre amb activitats paral•leles que s’han desenvolupat de manera transversal amb el Museu Abelló, el Servei de Català de Mollet i les regidories de Cultura, Comerç i Arts Escèniques.

 

 

La inauguració de les jornades serà divendres, a partir de les 18h, al Mercat Vell. La inauguració anirà a càrrec de l’alcalde i president del CEM, Josep Monràs, i el director del CEM, Oriol Fort. A continuació dos col•laboradors del CEM oferiran dues conferències curtes sota el títol ‘El Vallès, terra de telers’ i ‘Els inicis de la industrialització a Mollet. El Cotó’. Per finalitzar la inauguració s’estrenarà el documental ‘Batec de telers. Vivències del tèxtil a Mollet del Vallès’ elaborat gràcies a la col•laboració del CEM amb la periodista molletana Susanna Aguilera i l’enginyer tèxtil i periodista, Manel Domènech.

 

 

Dissabte continuaran les conferències al Centre Cultural La Marineta i diumenge es realitzarà una passejada pel municipi. Les activitats continuaran el diumenge 12, el dissabte 18 i el divendres 24 d’octubre. Podeu consultar el document adjunt amb el calendari d'activitats.

 

 

Justament un dels factors que més han pesat per decidir el tema de les Jornades, ha estat el fet de “poder disposar encara del testimoni oral i directe de moltes persones que van treballar en el tèxtil; aprofitar aquesta memòria oral i fer un homenatge al pas de la ciutat agrícola a industrial”, destacava el director del CEM, Oriol Fort.

 

 

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha volgut destacar la gran expectació que han aixecat les Jornades, que ja es va sentir en la inauguració de l’exposició El tèxtil a Mollet, la passada Fira d’Artesans. “Serà una de les jornades més singulars, ja que es tracta un tema que està en el nostre ADN com a ciutat. Qui no estava vinculat al tèxtil directa o indirectament?” es preguntava el batlle.

 

 

El director del CEM ha agraït la gran participació i implicació dels col·laboradors del CEM en aquestes Jornades, els quals han fet una recerca profundíssima que ha obert nous camins per continuar fent recerca sobre el passat de Mollet, més enllà del que podrem descobrir a les Jornades. Per això ha avançat que enguany, a banda del monogràfic de la revista Notes, es posarà a disposició de la ciutadania nombrós material complementari en suport digital.

 

Edicions locals