Diumenge torna una nova edició del 'Fira't a Gallecs'

Com sempre, la primera cita del Fira't està dedicada a l'espelta i al Dia Mundial dels Ocells, amb més activitats pensades per a un públic familiar.

Aquest proper diumenge al matí Gallecs torna a acollir una nova edició del 'Fira't a Gallecs', les tres cites dedicades als productes de l'espai rural i al seu entorn. Com cada any, la primera trobada del Fira't està dedicada a l'espelta i al Dia Mundial dels Ocells. Al voltant de la plaça de l'Església, es duran a terme tot d'activitats pensades per a tota la família. Respecte a d'altres edicions, el Fira't ha renovat i ampliat algunes d'aquestes. Per exemple, la visita guiada per veure els ocells migratoris amplia el seu horari per fer-la més complerta. La visita serà la primera activitat del matí, de 8.45 a 12 hores.

 

A l'Espai Passa-t'ho Bé, es duran a terme activitats pensades per a tota la família. A partir de les 11h, es podrà passejar per Gallecs en carro. De 11.30 a 12.30 hores, a la Caseta del Vent, s'explicaran contes per als més menuts. Aquesta activitat s'organitza al molí de vent, ja que es tracta d'un espai reduït, recollit i idoni per als més petits de la casa. I a les 12, es podrà gaudir de dos tallers familiar. En un d'ells, es podrà conèixer com elaboren els ocells els seus nius. En l'altre taller aprendrem a ballar la dansa del ventre. Aquest taller s'ha instaurat després de la bona acollida que va rebre l'any passat.

 

Una de les novetats respecte a l'anterior edició és un Circuit de Jocs Tradicionals, que permetrà enllaçar els diferents espais del Fira't i que els visitants en puguin gaudir al passar d'una activitat a una altra. Com cada any, a més, hi haurà el taller de cuina i el tastet dels productes de Gallecs, el Tasta'm. Una altra novetat adreçada a tota la família serà el Racó del Cistell, on els menuts es podran acostar a l'hort i aprendre quins productes s'han de plantar, quins s'han de recollir... Tindran l'oportunitat de plantar aquells productes que siguin de temporada i veure com creixen en les pròximes cites del Fira't, que se celebraran al novembre i desembre. En definitiva, el 'Fira't a Gallecs' va evolucionant, reforçant aquesta implicació en activitats adreçades a tota la família.

Edicions locals