Josep Monràs, president de l’Àmbit B30, demana més inversió en el territori

L’Associació Àmbit B30, presidida per l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha aprovat un document en el que es proposen 62 actuacions prioritàries en matèria de mobilitat i infraestructures.

De la reunió es destaca la voluntat d’acord i consens ja que, per primer cop, 23 ajuntaments juntament amb empreses, centres tecnològics i de recerca, universitats, organitzacions empresarials i sindicals han acordat tot un seguit d’actuacions en infraestructures i mobilitat per guanyar més competitivitat, no només del corredor de la B30 sinó també de tot Catalunya, l’Estat i el Sud d’Europa.

 


El Consell General de l’Associació Àmbit B30, reunit a l’Ajuntament de Mollet del Vallès, va aprovar un estudi que recull les 62 actuacions, 30 sobre el transport públic i 32 a la xarxa viària, que consideren prioritàries en matèria de mobilitat i infraestructures per afavorir el creixement i el desenvolupament econòmic del territori.

 


Així doncs, per primera vegada, 23 ajuntaments s’han posat d’acord juntament amb altres organismes, per, des d’una perspectiva global i col·laborativa, proposar i prioritzar actuacions amb un objectiu comú: convertir l’eix de la B30 en un territori econòmicament més competitiu, fet que repercutirà també en la competitivitat de Catalunya, l’Estat Espanyol i el Sud d’Europa. El president de l’Associació Àmbit B30 i alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha fet una analogia amb el món de l’esport: “La B30 és aquest múscul econòmic que necessita exercitar-se a través de la inversió; si no es debilita i, per tant, perd capacitat econòmica”.

 

Monràs també ha destacat que “el gran valor d’aquest document és el consens i la participació”. En referència a la viabilitat i calendari d’execució d’aquestes propostes, Monràs ha explicat que l’estudi, que ha comptat amb una gran participació de tots els factors implicats, “recull infraestructures per planificar i amb un alt cost, com el desdoblament de la R3; d’altres amb un cost menor, com la connexió entre la B-30 i la C-58; i un altre tipus que només depenen de la voluntat política i replantejaments de sistemes ja existents, com la integració tarifària del transport públic a tot l’àmbit B30 o l’alliberament de peatges de mobilitat obligada”.

Edicions locals