Queda rebutjada la proposta per boicotejar a Israel

El ple denega fer boicot a les empreses i institucions israelianes en considerar que no és la millor opció a seguir.

Dilluns ICV-EUiA presentava al ple la moció promoguda per la plataforma Aturem la Guerra que demanava que l'Ajuntament se sumi a la campanya BDS (Boicot, Desinversions i Sancions) per "frenar-li els peus davant les polítiques d'estat que produeixen pobresa i una situació insostenible als territoris ocupats i al poble de palestina en general", explicava la portaveu del grup municipal ponent, Marina Escribano. "Avui l'Ajuntament ha de decidir no ser còmplice de les empreses que treballen al territori israelià".

 


El portaveu d'Ara Mollet-ERC, Oriol López, assegurava que, tot i sentir-se partícip de la gent que lluita pels drets humans,  "l'aïllament no és la solució perquè els boicots afecten a la totalitat d'una població, tenen l'efecte boomerang i provoquen patiment". López exposava una alternativa al boicot: "proposo a l'Ajuntament fer un protocol ètic i mirar quines empreses venen armes o inverteixen en elles" i afegia "així com també quins estats no compleixen les mínimes normes democràtiques".

 


El regidor del PP, Óscar Fernández, opinava que "aquesta decisió s'hauria de prendre en el conjunt de la Unió Europea" i advertia que cal tenir en compte que "aquestes mesures no sempre afecten als dirigents sinó que també la població en surt malmesa".

 


El portaveu de CiU, Joan Daví, coincidia que el boicot afecta a la població del territori i afegia que també "per judica als territoris propers i, a la llarga, es veuen afectats els països que fan el boicot". El primer tinent d'alcalde, Josep Garzón, advertia que "les empreses a les que boicotejar ens afecten en un entorn immediat i, per tant, també els nostres ciutadans patirien les conseqüències".

 


La portaveu d'ICV-EUiA concloïa que "no cal fer boicot absolutament a tot per aïllar suficientment a Israel i poder fer pressió".

Edicions locals