Mollet diu no als rumors xenòfobs

El ple aprovava, amb l'abstenció del PP, iniciar una campanya contra els rumors xenòfobs envers les ajudes prestades per l'administració.

ICV-EUiA demanava al ple la posada en marxa d'una campanya per lluitar contra els "rumors que no se sap d'on surten i són difícils d'eradicar", explicava el regidor de la Coalició, Francisco Sancho. Com a exemples d'aquests rumors Sancho mencionava que al carrer s'escolta que "l'Ajuntament només ajuda als estrangers; ells esperen el menjar amb cotxes de luxe; els xecs dels supermercat són per uns quants; algunes ètnies no paguen impostos; o els estrangers col·lapsen els serveis sanitaris".

 


La regidora d'Ara Mollet-ERC, Marta Vilaret, es mostrava a favor de la proposta afegint que "es creen opinions en base a comentaris falsos i l'única manera de rebatre'ls és amb dades objectives". El portaveu de CiU, Joan Daví, valorava la iniciativa de la Coalició i afegia que "la realitat ha d'estar per davant d'aquests comentaris sobre els servidors i actors dels serveis públics". La regidora socialista, Ana Maria Díaz, assegurava que "des de Serveis Socials podem constatar amb dades objectives que s'ajuda a tothom i no a uns quants".

 


El regidor del PP, Óscar Fernández, justificava la seva abstenció per dos raons: "dubtem de l'efectivitat de la campanya i no creiem necessari emprar recursos econòmics per una mesura que pensem que no tindrà efectivitat". El regidor ponent, Sancho, responia a les paraules del PP dient que "potser és que a vostès els agrada fomentar una certa visió del món perquè ja els hi està bé".

Edicions locals